Medewerker bedenkt een manier om te voorkomen dat de baas na werktijd contact met haar opneemt

Janine image
door Janine

08 Maart 2023

Medewerker bedenkt een manier om te voorkomen dat de baas na werktijd contact met haar opneemt
Advertisement

De hedendaagse samenleving is zo geëvolueerd dat ze afstanden kan verkleinen. Dankzij mobiele telefoons is het namelijk mogelijk om met iedereen contact op te nemen, zelfs als ze kilometers ver weg zijn. Desondanks is het altijd nodig om je privacy te kunnen behouden, een ruimte speciaal voor ons. Deze regel zou de relatie tussen managers en werknemers moeten ondersteunen, maar al te vaak nemen de eersten contact op met de laatsten na werktijd en zelfs tijdens de vrije dag.

De hoofdpersoon van het verhaal, dat we gaan vertellen, heeft echter een manier gevonden om niet door haar baas te worden benaderd als ze niet werkt. Laten we eens kijken wat haar geheim is.

via Dailydot

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vanessa, op sociale media bekend onder het pseudoniem wealthxlab, vertelde hoe ze besloot heel specifieke grenzen te stellen aan haar baas, wat betreft hun werkrelatie. Het meisje was het gedrag van de manager beu, die haar zelfs na werktijd uren belde en berichten stuurde. Toen ze echter zelfs op haar vrije dag werd gecontacteerd, besloot ze actie te ondernemen.

"Ik was ziek thuis en was niet naar mijn werk gegaan. Plots ging mijn mobiele telefoon. Het was mijn manager die om de een of andere reden de behoefte voelde om me een bericht te sturen over werktaken die ik moest doen. Op dat moment vond ik dat ik een oplossing moest zoeken om te voorkomen dat dit nog een keer zou gebeuren. Dus heb ik zijn nummer geblokkeerd, zodat hij buiten kantooruren geen contact meer met me kon opnemen.”

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Er zijn tal van mensen die hebben opgemerkt dat ze zich konden inleven in het meisje, in de overtuiging dat haar gedrag het juiste was, omdat werk niet ook invloed kan hebben op het privéleven. "Hetzelfde is mij overkomen, ik was ziek en toch belden ze me 3 keer", "Je hebt goed gehandeld, het welzijn van de persoon staat voorop, als je niet aan het werk bent, moeten ze je niet bellen ", "het is goed om de privésfeer te scheiden van de werksfeer" of, nogmaals, "Ik heb al mijn werkcontacten geblokkeerd, als ik thuis ben, wil ik niet dat ze me bellen". Een van de gebruikers suggereerde ook dat Vanessa contact moet opnemen met de personeelsafdeling, omdat dergelijk gedrag niet acceptabel is van een manager.

Wat denk jij? Hoe zou jij hebben gereageerd als je in de plaats van het meisje was geweest?

Advertisement