Docent belooft met een student uit te gaan als hij slaagt voor het examen

Janine image
door Janine

09 Mei 2023

Docent belooft met een student uit te gaan als hij slaagt voor het examen
Advertisement

We weten allemaal hoe moeilijk het studeren van wiskunde kan zijn, vooral als je een leraar hebt die niet in staat is om interesse in het onderwerp over te brengen en het begrijpelijker te maken. Dit is de reden waarom studenten vaak op zoek zijn naar alternatieve methoden en leraren die verschillende benaderingen gebruiken om eindelijk de wetenschap van getallen te begrijpen.

Het kan echter gebeuren dat sommige leraren onorthodoxe methodes toepassen, soms met groot succes. Een voorbeeld hiervan is deze Argentijnse wiskundelerares, die dankzij haar alternatieve benadering om dit moeilijke vak uit te leggen talloze volgers op sociale media heeft verzameld. Laten we haar samen leren kennen.

via El Manana

Advertisement
@leilavidriales/Instagram

@leilavidriales/Instagram

Leila Vidriales is een Argentijnse wiskundelerares die de laatste tijd veel succes heeft gehad op sociale media, waar ze haar kennis deelt met volgers, die blij zijn een leuke lerares te hebben gevonden die tegelijkertijd in staat is om eenvoudige uitleg te geven die andere leraren niet begrijpelijk hebben kunnen maken. Juist deze combinatie van schoonheid en intelligentie, samen met haar alternatieve leermethodes, heeft de vrouw verschillende kritieken opgeleverd, zoals vaak gebeurt met degenen die de woordvoerder zijn van meer open en afwijkende mentaliteiten die etiketten afwijst.

"Iedereen vraagt ​​me of ik ooit met een student ben uitgegaan en nu ga ik je het verhaal vertellen door een deel van de wiskunde op te lossen", zegt ze in een video voordat ze haar ongebruikelijke methode deelt om een ​​student te motiveren.

Advertisement
@leilavidriales/Instagram

@leilavidriales/Instagram

Leila vertelt dat ze op een avond met een vriend naar een bar ging. In de loop van de avond ontmoetten de twee enkele vrienden van de man, die onthulden dat ze problemen hadden met de wiskundelessen. Nadat Leila had onthuld dat ze lerares was in dat vak, besloot een van de twee jongens haar binnen een week om bijles te vragen.

"Ik merkte dat hij anders naar me keek, dat hij lief begon te worden", zegt de jonge vrouw in haar video. "Dus ik zei tegen hem: als je slaagt voor dit examen, gaan we samen iets drinken". Blijkbaar een uitstekende strategie, aangezien de jongen het examen daadwerkelijk heeft gehaald. De twee gunden zichzelf toen een uitje en brachten een gezellige avond door op de bowlingbaan.

De vrouw geeft echter in haar video aan dat ze van plan is zoiets nooit meer te doen. "Ik zal nooit uit verplichting of als grap met een student uitgaan, zelfs niet als ze ouder zijn dan ik", stelt ze categorisch.

Een zeer ongebruikelijke methode, maar bij die gelegenheid heeft het zonder twijfel zijn vruchten afgeworpen.

Advertisement