16 foto's waaruit blijkt dat je minder product krijgt voor dezelfde prijs - Curioctopus.nl
x
16 foto's waaruit blijkt dat je minder…
Bruid verjaagt zwager van bruiloft omdat die zijn hond had meegenomen Gegijzelde vrouw laat in bezorging-app noodkreet achter in bestelling en wordt bevrijd

16 foto's waaruit blijkt dat je minder product krijgt voor dezelfde prijs

30 Juni 2022 • Door Skip
15.339
Advertisement

Is het je ooit opgevallen dat sommige verpakkingen van eten, huishoudelijke producten en andere dingen die je al jaren koopt er anders uit zijn gaan zien? Om dan precies te zijn, dat de inhoud van de verpakkingen zoetjes aan "is gekrompen." Dit is in sommige gevallen overduidelijk, soms geleidelijk en onmerkbaar, maar in ieder geval dat er geen houden meer aan dit proces is. Kosten van grondstoffen en de gevolgen van inflatie zijn ook terug te zien bij dit soort producten. De Reddit-gebruikers die dit is opgevallen zijn maar bewijzen gaan verzamelen in een speciale sectie op het platform getiteld:"Krimpflatie: wanneer productomvang afneemt, maar de prijzen hetzelfde blijven."    

Hieronder volgen 16 grappige voorbeelden.


1. Smarties

"Smartiesverpakkingen zijn kleiner geworden (zie de Tootsie Roll eronder ter vergelijking van de verhouding)" schrijft een gebruiker.

"Dit komt uit dezelfde grootverpakking snoepjes die ik al jaren krijg van een bedrijf waar ik vaak van koop. Smarties zijn de enige snoepjes uit de mix die ik lekker vind en hadden altijd een grootte die je zou verwachten. Ik trok de zak open vandaag en had zoiets van... 'welkom in 2022. '"

2. Schoonmaaksponsjes

foto: Reddit

"Schoonmaaksponsjes maar dan gekrompen. Op de verpakking staat dat alleen de lengte is gewijzigd (van 9,4 naar 8,5 cm.) maar na zorgvuldig onderzoek blijkt dat ze niet alleen minder lang zijn maar ook minder dik."

Advertisement

3. Luiers

"Zelfde soort dito prijs, 12 luiers minder."

$. Tandpasta

"Dezelfde tandpasta die is gekocht met een tussenperiode van enkele maanden. Het maakt deel uit van een duoverpakking voor 9,99 dollar en komt neer op 43 gram minder voor dezelfde prijs."

5. Twix

"Ja, dat ene ontbrekende chocoladereepje zal vast niemand opvallen" schrijft een gebruiker die deze foto deelde.

Iemand anders reageerde:"Dat het een onpaar is bevalt mij niet. Dat het een oneven aantal is werkt echt op m'n zenuwen."

Advertisement

6. Oreo

"Twee verschillende gezinssamenstellingen."

7. Braadproducten

"Die linker heb ik een maand geleden gekocht, 320 gram voor 4,98 dollar. De rechter heb ik gisteren gekocht, 272 gram voor 5,32 dollar." En de deksel past ook nog eens niet goed op de nieuwe verpakking."

Advertisement

8. Mars

"Mars-reepjes worden klompjes... wat krijgen we straks? Mars-balletjes!?"

9. Ontbijtgranen

"Krimpwerking is ingetreden." De linker is gekocht in december 2020 á 680 gram. De andere, die ik vandaag heb gekocht bevat 510 gram."

Advertisement

10. Broodje

"Waar is het vlees?"

11. Talkpoeder

"Ja, dit is nieuw en nog nooit aangebroken."

12. Big Mac

"Is de Big Mac ook getroffen door krimpflatiestraal?"

13. Sprite

"Weet niet of dit telt maar alle vier de flessen die ik heb gekocht zijn zo."

14. Wattenstaafjes

"Het wordt kleiner en kleiner en ondertussen de oude producten blijven verkopen."

15. Vis

"Kan je van krimp spreken als er op de verpakking wordt gelogen? Heb 425 gram vis betaald maar kreeg 300 gram inclusief verpakking."

16. Glasreiniger

"Glasreiniger van een maand geleden 65 centiliter is nu 54 centiliter."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt