Moeder doet afstand van het ouderlijk gezag: "Ik kon niet voor haar zorgen"!

Janine image
door Janine

13 Juli 2022

Moeder doet afstand van het ouderlijk gezag: "Ik kon niet voor haar zorgen"!
Advertisement

Ouder zijn is het oudste beroep ter wereld en tegelijkertijd het meest gecompliceerde. Van je eigen schepsel te houden, je eigen bloed, zou automatisch, onmiddellijk en onvoorwaardelijk moeten zijn. Een moeder kan echter soms het gevoel hebben dat ze haar kind niet kan geven wat het nodig heeft.

Dit is het geval van Laury Leonardi, een jonge moeder die haar wens uitsprak om afstand te doen van het ouderlijk gezag van haar 3-jarige dochter. Volgens wat ze vertelde, is de vrouw er nooit in geslaagd een echte band met het kind te creëren.

Laten we eens kijken hoe het verhaal ging.

via YouTube/Konbini

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Laury Leonardi is een 23-jarige vrouw die haar verhaal deed op YouTube. Ze werd al op zeer jonge leeftijd zwanger en moest alleen voor haar kind zorgen. De vader van het kind verliet beide namelijk zodra hij het nieuws hoorde. Deze gebeurtenis veranderde haar leven volledig en dwong haar een verantwoordelijkheid op zich te nemen waar ze helemaal niet klaar voor was.

"De eerste maanden gingen best goed. Ik voedde haar, dat deed ik omdat het normaal was. Ik deed haar in bad, ik kleedde haar als een pop omdat mij werd verteld dat het zo moest, en dat ik haar moest verwennen": vertelde ze aan het begin van de video.

"Maar zodra het een beetje ingewikkelder werd, zoals met haar spelen, haar knuffelen, haar kussen, haar verhaaltjes voorlezen, werd het moeilijker. Ik wist niet echt een band met haar te krijgen."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Laury vertelde vervolgens: "ze was een kind dat veel huilde, ze huilde altijd". In de eerste maanden van het leven van het kleine meisje moest ze ook een psychologisch revalidatieproces ondergaan en behandeld worden met antidepressiva. Ze heeft moeilijke tijden meegemaakt die haar ertoe hebben gebracht een voor elke moeder moeilijke keuze te maken: de tussenkomst van een maatschappelijk werker vragen en afstand doen van haar rechten als ouder.

"Het is een jaar geleden dat ik haar voor het laatst heb gezien", zei de vrouw, terwijl ze uitlegde dat ze het meisje miste, maar niet als een dochter, maar als elk ander meisje.

"Ik weet dat ze veel beter af is zonder mij, ze heeft alles wat ze nodig heeft. Ze hebben haar in een pleeggezin geplaatst, een uitzonderlijk gezin en dat is alles wat ik voor haar wilde, een echt gezin."

Een ongetwijfeld moeilijke keuze, die het kleine meisje echter een beter leven heeft gegeven met alle liefde die ze verdient.

Wat vind jij van deze keuze?

Advertisement