Haar dochter woont om studieredenen ver weg: ze maakt video's om haar haar favoriete recepten te leren

Janine image
door Janine

20 November 2021

Haar dochter woont om studieredenen ver weg: ze maakt video's om haar haar favoriete recepten te leren
Advertisement

Er komt een tijd voor alle ouders dat ze een onaangename verandering moeten ondergaan: de kinderen verlaten het ouderlijk huis om ergens anders aan hun toekomst te gaan bouwen. Er zijn mensen die vanwege studie of werk naar verre steden vertrekken en er zijn er die ervoor kiezen om op hun eigen te gaan wonen. Wat de reden ook is en waar het kind ook heen gaat, het is voor een ouder nooit gemakkelijk om een ​​deel van zichzelf los te laten. Alleen op deze manier kan het kind echter verantwoordelijk worden en begrijpen wat het betekent om te leven zonder de steun - ook fysieke - van een ouder. De afstand hoeft echter niet per se een obstakel te zijn: dat bewijst deze moeder die, om haar dochter te helpen koken, een reeks video-recepten maakte.

via lo.hollis/TikTok

Advertisement
lo.hollis/TikTok

lo.hollis/TikTok

Het eten dat mama kookt, smaakt anders en beter dan wat ook: hoewel het niet per se bewerkelijke recepten zijn, doet de geur ervan denken aan thuis. Lauren Hollis weet het maar al te goed: de jonge vrouw moest het huis uit om verder te studeren aan de universiteit. Dat betekende verhuizen en zich aanpassen aan nieuwe gewoontes. Na de eerste paar dagen, nuttig om zich te settelen, voelde Lauren heimwee naar het eten dat haar moeder voor haar klaarmaakte. Ze voelde zich verdrietig: hoewel ze probeerde de gerechten van haar moeder na te maken, herkende ze de smaken die ze gewend was niet. Op een avond sprak ze met haar moeder over deze gemoedstoestand, en de volgende dag kwam er een heel lieve verrassing.

Advertisement
lo.hollis/TikTok

lo.hollis/TikTok

Nadat ze de gemoedstoestand van Lauren had opgemerkt, besloot haar moeder videorecepten te maken. Met behulp van een videocamera kookte ze de hele nacht de favoriete gerechten van haar dochter en filmde ze elke stap. De vrouw hoopt dat de video's bij haar dochter een glimlach op het gezicht kunnen toveren en haar stap voor stap kunnen begeleiden bij het bereiden van de gerechten. Lauren was ontroerd door het liefdevolle gebaar van haar moeder en besloot de video's van haar moeder op TikTok te delen.

lo.hollis/TikTok

lo.hollis/TikTok

De video's waren onmiddellijk succesvol, en niet alleen vanwege het ontroerende verhaal dat ze verbergen. Veel jonge mensen leven of hebben in dezelfde situatie geleefd als Lauren: ze worden overvallen door een grote heimwee naar huis en de keuken van hun moeder. Waarom smaken de gerechten van moeders en oma's anders? Welke geheimen hebben ze? Lauren twijfelt, na de video's van haar moeder, niet: het ingrediënt dat het verschil maakt, is de liefde die ze tonen met elk klein gebaar.

Advertisement