Mensen wijzen slanke man en niet-slanke vrouw op onderling verschil en snappen hun samenzijn niet

door Skip

09 Juli 2022

Mensen wijzen slanke man en niet-slanke vrouw op onderling verschil en snappen hun samenzijn niet
Advertisement

Wat mooi is en schoonheid symboliseert, dat wordt bepaald door de toeschouwer en heeft die persoon ook gelijk. Uiterlijke schoonheid is namelijk als factor heel erg subjectief en valt hierover niet te twisten, dat is algemeen bekend. In de algemene standaarden wordt 'mooi' vaak aan 'slank' gekoppeld. Als je dan een stel hebt waar beiden lichamelijk heel erg van elkaar verschillen, kunnen zij op veel oordelen rekenen. Wanneer we over straat lopen, en we komen dan twee mensen tegen waarvan we zien dat er eentje te dik is, hoeveel mensen onder ons vragen zich dan hoe het mogelijk is dat die twee samenzijn? Dit gebeurt ook op social media, waar grappen maken en opmerkingen maken nog makkelijker gaat. Een vrouw wilde zich hierover open uitspreken nadat ze onprettigheden had gelezen waarbij zij werd vergeleken met haar man.  

via The Sun

Advertisement

Alicia McCarvell deelt al 16 jaar haar leven met man Scott. Op haar veel gevolgde TikTok-account deelde zij een clip waarin de twee zich gereedmaken om naar een bruiloft te gaan. Hierin begint het moment bij hun in handdoeken en een ogenblik later zijn zij aangekleed; dit is een veelgeziene trend op social media, die veel voorkomt onder gebruikers.

In Alicia's geval was er een detail in het bijzonder dat in het oog sprong, namelijk hoe zij fysiek verschilt van Scott. Hij heeft een technisch perfect lichaam terwijl dat van zijn vrouw steviger en zwaarlijviger is. Kijkers gingen hierdoor beledigende opmerkingen achterlaten hierover. Vele anderen betoonden steun en reageerden gunstig ten aanzien van het stel.

Na de mening van andere gebruikers te hebben gelezen deelde Alicia nog een clip om de kwestie mee aan te snijden. Ze zegt:"De waarde van mensen wordt niet ontleend aan hoe hun lichamen zich verhouden tot schoonheidsstandaarden. Ik heb een simpele overgangsvideo geplaatst met mij en mijn man erin, eerst hadden we handdoeken om en toen waren we aangekleed. Dit is niet anders dan wat vele andere stellen doen op TikTok, maar mijn video ging viraal en ik denk dat we allemaal wel weten waarom. En dat is omdat hij en ik volgens de schoonheidsstandaard tegen de logica ingaan"  

Advertisement
aliciamccarvell/TikTok

aliciamccarvell/TikTok

Alicia gaat verder met haar verhaal en zegt dat de mensen die hen volgen Scott meer waarderen dan zij, en proberen deze mensen op de vraag waarom de twee samen zijn een antwoord te vinden. Ze komen dan al gauw uit bij dingen als:"'oh ze was vast niet dik toen ze elkaar leerden kennen' of 'ze is vast rijk' of 'misschien houdt hij van dikke vrouwen.' Ons is aangeleerd dat iemand fysiek goede vorm zoals Scott nooit verliefd zou kunnen worden op een dikke vrouw en dat is omdat ons is geleerd dat we onze eigenwaarde moeten baseren op onze lichamen."

Scott heeft zelfs een anoniem berichtje gekregen waarin een vrouw hem zou hebben geschreven dat hij met iemand samen zou moeten zijn die meer op hem leek, slank en aantrekkelijk dus. Alicia zij wat dit betreft:"dat is precies wat ik bedoel. Juist dat deze vrouw zegt dat ik de liefde van mijn man niet waardig ben vanwege mijn fysieke vorm, daar zegt ze eigenlijk mee dat zij dat wel is, omdat ze slank is. Ze onderwaardeert mij en overwaardeert zichzelf. In beide gevallen wordt dus de aanname gemaakt dat de waarde die we hebben, in ons lichaam schuilt."  

aliciamccarvell/TikTok

aliciamccarvell/TikTok

Maar Alicia rond af met een belangrijke conclusie:"En ik begrijp nu dat als dit de manier is waarop jij denkt, dan komt dat omdat je zo geleerd hebt te denken. Het is hoe dan ook jouw verantwoordelijkheid om zo denken af te leren"

Wat ze zei kon op goedkeuring alom op goedkeuring rekenen, vooral wat betreft de vermeende schade die schoonheidsstandaarden nu zouden veroorzaken.

En wat denk jij hiervan?

Advertisement