Bedrijf doet aangifte tegen verdwenen werknemer bij wie per ongeluk z'n salaris 330 keer hoger uitviel

door Skip

07 Juli 2022

Bedrijf doet aangifte tegen verdwenen werknemer bij wie per ongeluk z'n salaris 330 keer hoger uitviel
Advertisement

Er gebeuren je dingen in het leven waardoor je voor altijd verandert. Een spelshow winnen, het juiste lot uit de loterij hebben of een erfenis ontvangen van een ver familielid waarvan je niet wist die te hebben.

Heb je het over de woorden geld en fortuin, dan heb je het over een enorm groot cadeau. Dat weet een werknemer uit Chili ook. Hij werd namelijk ontzettend rijk toen zijn werkgever hem per ongeluk 330 keer zijn eigenlijke salaris overmaakte. De man had de fout opgemerkt en verdween nadat hij had beloofd het geld terug te geven.

Hoe is dit bijzondere verhaal afgelopen?

via FOX29

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Stel je voor dat het de dag is waarop je je salaris krijgt. Je controleert de bijschrijvingen en dan ontdek je de verrassing. Op je loonstrookje staat een fout, een fout waardoor je leven kan veranderen.

Dit gebeurde een man in Chili die op zijn loonstrookje een bedrag zag staan dat 330 keer hoger was het uitgevallen dan wat hem eigenlijk toekwam.

De werknemer was actief als assistent bij vleeswarentransport bij het Consorcio Industrial de Alimentos en kreeg een salaris van ongeveer 180 duizend dollar in plaats van 545 dollar. 

Hij was aanvankelijk geschrokken en had de fout doorgegeven aan zijn werkgever die alles weer neerlegde bij personeelszaken. Toen werd hem gevraagd door kantoor of hij naar de bank kon gaan en het teveel aan geld kon terugstorten.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

In de eerste instantie ging de man akkoord, volgens het bedrijf, met het terugstorten van datgene wat hij foutief had gekregen. De dagen verstreken echter en hoorden zij niets meer van de man.

Enkele dagen later kreeg het bedrijf zijn ontslagpapieren toegezonden via zijn advocaat.

De mensen van het Consorcio Industrial de Alimentos hebben aangifte gedaan tegen de man, en meent het bedrijf dat het hier om het onrechtmatig toe-eigenen van geld gaat. Op dit moment zijn echter nog geen enkele maatregelen genomen.

Het behoeft niet te worden gezegd dat deze man misschien een ongelofelijke kans zag die nooit meer voorbijkomt en dat hij die niet uit zijn handen wilde laten glippen. Wie weet hoeveel mensen als ze in zijn schoenen stonden, misschien wel het geld zouden hebben teruggegeven.

Deze situatie gaat logischerwijs natuurlijk een vervolg krijgen, maar het is niet duidelijk aan welke kant justitie zal staan.

En jij, wat vind jij ervan? Wat zou jij hebben gedaan als je in zijn schoenen stond? 

Advertisement