Deze jongen heeft een revolutionaire motor gemaakt die de manier waarop we over elektrische voertuigen denken zal veranderen

Janine image
door Janine

24 September 2022

Deze jongen heeft een revolutionaire motor gemaakt die de manier waarop we over elektrische voertuigen denken zal veranderen
Advertisement

Elk individu heeft een natuurlijke aanleg. Naarmate je groeit en vooruitgaat in het leven, ontdek je dat je meer voor het ene geschikt bent dan voor het andere, hetzelfde geldt voor sport, voor werk of voor hobby's. Vaak komt het voor dat je niet kunt begrijpen wat jouw pad is, maar na verloop van tijd zal uiteindelijk iedereen ontdekken wat zijn eigen plek is. Robert Sansone heeft die van hem al gevonden, hij heeft nooit getwijfeld sinds hij een kind was, hij heeft altijd al ingenieur willen worden en lijkt op de goede weg om dat te worden.

Deze 17-jarige jongen won de eerste prijs op de Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF), die bestaat uit een geldbedrag gelijk aan $75.000. Het ontwerp, waarmee hij naar de bovenste trede van het podium kon klimmen, was een synchrone reluctantiemotor die krachtig genoeg was om te worden gebruikt voor elektrische voertuigen.

via Smithsonianmag

SocietyforScience/ YouTube

SocietyforScience/ YouTube

Sansone is altijd al geïnteresseerd geweest in elektromotoren. Juist toen hij een video bekeek over de voor- en nadelen van hybride auto's kreeg hij een idee. Hij voerde in feite het project uit dat hem naar de overwinning van de wedstrijd leidde. De motoren van bijna alle elektrische auto's hebben magneten nodig, gemaakt met zeer zeldzame chemische elementen die kostbaar zijn om te extraheren.

Advertisement

Dit alles zette hem ertoe aan een alternatief te zoeken en te vinden, handiger en ethischer: de synchrone reluctantiemotor. Dit product is al op de markt, maar wordt uitsluitend gebruikt voor pompen en ventilatoren, omdat het een beperkt vermogen heeft. Om deze reden zocht Sansone naar manieren om hem krachtiger te maken.

Het prototype is gemaakt met een 3D-printer, met koper (het goedkoopste chemische element) en een stalen rotor. Het belangrijkste aspect dat Sansone introduceert, ligt in het ontwerp. In feite hebben deze motoren blijkbaar luchtspleten, om zijn boegschroef efficiënter te maken, heeft hij ze verwijderd om een ​​ander magnetisch veld op te nemen door meer materialen toe te voegen. Deze jonge ingenieur wil zijn stempel drukken op de ontwikkeling van nieuwe elektromotoren.

Wat vind je van dit project, zou het echt de manier kunnen veranderen waarop we over elektrische voertuigen denken?

Advertisement