Leven op een cruise? Het wordt mogelijk met het bedrijf dat accommodatie op zijn schip verkoopt

Janine image
door Janine

30 Augustus 2022

Leven op een cruise? Het wordt mogelijk met het bedrijf dat accommodatie op zijn schip verkoopt
Advertisement

Steek je hand op als je er niet van droomt om minstens één keer in je leven een cruise te kunnen maken. Wereldcruises zijn steeds populairder geworden, ook al zijn de soms onbetaalbare prijzen van deze manier van reizen voor velen een grote beperking, dus blijven deze ervaringen een onbereikbare wens.

Er zijn mensen die ervan dromen om zelfs op een cruiseschip te kunnen leven en tegenwoordig is er een nieuwe "woongemeenschap op zee", die de mogelijkheid zou kunnen bieden om deze droom te realiseren tegen een lagere prijs en voor een langere of zelfs permanente tijd. Laten we meer te weten komen over dit interessante project.

via CNN

Storylines is een rederij ontstaan ​​uit de wil van de oprichters Alister Punton en Shannon Lee om reisliefhebbers de kans te geven hun passie ten volle te leven. Op hun schip in aanbouw in Kroatië hebben ze namelijk accommodaties gebouwd, volledig gemeubileerde 1 tot 4 slaapkamer woningen, maar ook studio's en penthouses. De woningen zijn te koop voor een prijs variërend van circa 400.000 euro tot circa 8 miljoen euro; een beperkt aantal accommodaties is te huur voor 12, 24 of 60 jaar. In geval van aankoop heeft de bewoner het recht om te verhuizen naar een ander schip wanneer het uit de vaart wordt genomen en hij kan zijn accommodatie op elk moment verhuren of verkopen.

Advertisement

Het schip is uitgerust met tal van voorzieningen: 20 restaurants en bars, een microbrouwerij, drie zwembaden, een bibliotheek met 10.000 boeken, een bioscoop, een ultramodern wellnesscentrum en een zonneboerderij met hydrocultuurtuin. De oprichters hebben aan alles gedacht: om aan de behoeften van gezinnen te voldoen, wordt aan boord een compleet educatief programma verzorgd en zijn er tal van educatieve ruimtes ingericht; er komen ook gezondheidswerkers, een apotheek en een postkantoor. Kortom, een echte stad in beweging op zee.

Potentiële kopers worden geïnterviewd om hun geschiktheid voor de gemeenschap en hun naleving van de grondbeginselen te beoordelen, maar oprichter Punton wijst erop dat "Storylines een gemeenschap is en als zodanig heeft het iedereen nodig. Je hebt mensen uit alle lagen van de bevolking nodig wanneer je een gemeenschap wilt creëeren”. Het schip begint aan een eerste reis van 1000 dagen en stopt in elke haven gedurende 3 tot 5 dagen. Bewoners zullen maandelijkse "keuzedagen" hebben waarin ze zullen stemmen over waar aan te leggen.

Een schip dat is gebouwd om vriendelijk te zijn voor het milieu, maar ook voor de mensen die het zullen bewonen, met tal van wijzigingen in de oorspronkelijke ontwerpen om het aan te passen aan de behoeften van aspirant-bewoners. Dit alles tegen de laagste prijs in de residentiële jachtmarkt. Zou jij tot aankoop over willen gaan?

Advertisement