Hij begon met het bouwen van een boog, maar na slechts 6 weken behaalde hij een benijdenswaardig resultaat

Janine image
door Janine

21 Juli 2023

Hij begon met het bouwen van een boog, maar na slechts 6 weken behaalde hij een benijdenswaardig resultaat
Advertisement

We hebben allemaal de droom om ons eigen huis te kunnen bouwen op de plek die we willen. Helaas blijkt dit vaak slechts een utopie, aangezien we te maken hebben met bouwkosten, maar ook met de mogelijkheid om te bouwen op grond die misschien beschermd is. Kortom, meestal is het huis waarin we wonen niet het huis waar we altijd van hebben gedroomd, maar het huis dat voldoet aan onze mogelijkheden en de precieze omstandigheden waarin we leven.

Iemand heeft echter de kostbare kans om zijn droomhuis met eigen handen en op een hemelse plek te bouwen. Het verhaal dat we je vertellen gaat over een man die het gedaan heeft.

via steveareen.com

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Steve Areen was een werknemer bij een luchtvaartmaatschappij, die uit het niets besloot zijn leven te veranderen. Het begon allemaal toen hij op bezoek ging bij een vriend van hem in Thailand. Hier had het landschap dat hij aantrof een groot effect op hem, tot het punt dat hij besloot om daarheen te verhuizen.

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Zijn Thaise vriend hielp hem met het vinden van woonruimte totdat de twee op een idee kwamen.

Zijn vriend had namelijk land waarop hij mango's cultiveerde dat hij samen met zijn vrouw beheerde: de man bood aan een stuk land aan zijn Amerikaanse vriend te geven om er een huis voor zichzelf te bouwen. Steve dacht meteen dat hij niet genoeg geld had om een ​​huis te bouwen, maar ook in dit geval hielp zijn Thaise vriend hem een ​​handje.

Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

De vriend leende hem geen geld, maar liet hem kennismaken met een manier om goedkoop een huis te bouwen, met alle comfort en zonder af te doen aan het esthetische aspect.

Steve Areen en zijn vriend begonnen een cirkel op de grond te tekenen, de basis van wat het perfecte huis voor Steve zou zijn. Het uiteindelijke resultaat werd bereikt in slechts 6 weken, voor een totaalbedrag van $6000 voor de structuur van het huis. Inclusief de armaturen en interne verbeteringen, kwam het bedrag uit op $9.000: nog steeds veel minder dan wat je kunt uitgeven aan een huis in andere delen van de wereld.

Om zijn heerlijke toevluchtsoord te bouwen, gebruikte Steve sintelblokken en kleiblokken.

Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Steve Areen wijst er graag op dat deze prijzen alleen mogelijk zijn in landen als Thailand, waar het nog relatief goedkoop is om huizen van een bepaald type te bouwen. De vorm van Steve's huis is heel merkwaardig: de kamers binnenin zijn rond. Het huis is slechts 50 vierkante meter groot, maar past perfect bij Steve's levensstijl in Thailand.

Het huis heeft drie kamers, een slaapkamer, badkamer en woonkamer en heeft een prachtig uitzicht op een vijver: een zeer suggestief uitzicht dat je niet doet vergeten dat je op een hemelse plek bent.

Steve heeft een tour door zijn koepelhuis geregistreerd en laat het in elke hoek en in al zijn glorie zien.

Advertisement