Ze lagen te zonnen op het strand toen ze een "vreemd" dier in zee zagen

Janine image
door Janine

15 Juli 2023

Ze lagen te zonnen op het strand toen ze een "vreemd" dier in zee zagen
Advertisement

Zonnen op het strand, ontspannen, duiken in het kristalheldere water en achterover leunen op de ligstoel is het meest aangename dat je je kunt voorstellen, vooral voor zeeliefhebbers. In een vergelijkbare context is het onmogelijk om niet te kunnen ontspannen, maar dat is niet altijd het geval: zoals is gebeurd met de badgasten waar we het over hebben, kan er altijd gevaar op de loer liggen.

via New York Post

Advertisement
Jeffrey Reed/Wikimedia commons

Jeffrey Reed/Wikimedia commons

Tijdens een rustige en aangename dag op het strand zijn een aantal mensen iets totaal onverwachts tegengekomen dat ze zeker niet hadden verwacht. Niet iedereen houdt van zwemmen in de zee, er zijn er die ondanks de zeer hoge buitentemperaturen nogal gevoelig zijn voor de kou en degenen die bang zijn om in contact te komen met waterdieren zoals krabben en kwallen, die er de voorkeur aan geven alleen hun voeten nat te maken terwijl ze aan de kant blijven. Maar zelfs vanaf hier is het mogelijk om bang te worden door iets ongewoons uit de golven te zien komen.

Zoals bekend leven er veel wezens op de zeebodem en in de oceaan en ze zijn nog niet allemaal ontdekt of geïdentificeerd. Er zijn exemplaren die de mens niet kent, omdat ze op moeilijk bereikbare diepten zwemmen. Deze kunnen echter dicht bij het oppervlak komen en potentieel gevaarlijk zijn.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Mythen en legendes hebben elkaar in de loop van de tijd achtervolgd, waardoor fantasiewezens zoals zeemeerminnen en tritons tot leven zijn gekomen, waarover velen zich afvragen: bestaan ​​ze echt of niet? De episode die we gaan vertellen gaat echter niet over mythologische en mysterieuze figuren, maar een dier dat we allemaal kennen, waarvan niemand had verwacht dat het zou verschijnen op de stranden van Alabama, VS.

Het werd als eerste opgemerkt en vereeuwigd door een man genaamd Matt Harvill, die met zijn vriendin een dag op het strand op Dauphin Island doorbracht om het nieuws van haar zwangerschap te vieren. Het speciale moment van het paar werd nog unieker gemaakt door het dier dat op een paar meter van de kust werd gespot.

Matt Harvill/Facebook

Matt Harvill/Facebook

Een alligator bereikte, na een paar minuten in het water te hebben gelegen zonder dat iemand kon achterhalen wat het was, de kustlijn, tot grote verbazing van de zwemmers. Hoewel de aanwezigen graag dichterbij waren gekomen om het van een kortere afstand te observeren, kreeg de angst om aangevallen te worden de overhand en gebruikten mensen hun gezond verstand. Harvill slaagde er echter in om verschillende foto's en videobeelden van het exemplaar te maken, die hij vervolgens op sociale media deelde.

"Hij zag eruit als een soort toeschouwer die observeerde wat er gebeurde. Ik vroeg me af wat er uit het water kwam en toen zag ik hem daar, roerloos, ons allemaal gadeslaan", zei Matt, die 27 is, na de merkwaardige ervaring.

Pubblicato da Matt Harvill su Domenica 7 maggio 2023

Marianne Gauldin, expert op het gebied van natuurbehoud en natuurlijke hulpbronnen in Alabama, legde echter uit dat soortgelijke episodes eigenlijk niet zo zeldzaam zijn. In de Golf van Mexico is het zelfs mogelijk om alligators tegen te komen, omdat ze verschillende niveaus van zoutgehalte kunnen verdragen. Soms raken deze dieren verdwaald en duurt het even om erachter te komen waar ze zijn en hun oriëntatie te vinden.

Voor degenen die er echter nog nooit een hebben gezien of niet verwachten het uit het water te zien komen, is het normaal om een ​​zekere angst te voelen om aangevallen te worden. Hoe zou jij hebben gereageerd in plaats van de badgasten?

Advertisement