Een influencer heeft het recept gepubliceerd om "veganistisch water" te maken: dit zijn de ingrediënten

Janine image
door Janine

20 Augustus 2023

Een influencer heeft het recept gepubliceerd om "veganistisch water" te maken: dit zijn de ingrediënten
Advertisement

Het debat tussen alleseters en veganisten lijkt niet te stoppen, vooral op sociale media. In het middelpunt van de controverse staat, wat betreft het geval waar we over gaan praten, de vrouw die een doe-het-zelfrecept voorstelde om een ​​volledig veganistisch drankje op waterbasis te maken, wat kritiek en hilariteit opwekte bij gebruikers. Maar laten we eens kijken wat haar creatie precies voorstelt.

via Brightside

Advertisement

Veel sociale gebruikers delen recepten en culinaire ideeën, maar als het gaat om mensen die veganisme beoefenen, ligt de controverse altijd om de hoek. Deze keer stond een jonge vrouw genaamd Emily Zugay in het middelpunt van de kritiek, die een sociale video deelde waarin ze liet zien hoe je veganistisch water maakt.

De tutorial trok voorspelbare ironische opmerkingen van andere gebruikers.

Emily plaatste de inhoud met de omschrijving "The perfect summer drink”, oftewel het perfecte zomerdrankje. Maar hoe maak je haar veganistische water?

In de clip die heel populair is geworden en duizenden views heeft gekregen, toont de jonge vrouw een glazen potje, die veel gebruikt worden voor cocktails, waarin ze het “geheime ingrediënt” van haar merkwaardige recept giet.

Advertisement
emilyzugay/Insatgram

emilyzugay/Insatgram

Het gaat om in blokjes gesneden tofu, die ze vervolgens voorzichtig in het al met water gevulde portje stopt. Daarna voegt Emily, om het helemaal af te maken, een schijfje citroen toe aan de rand: een vleugje klasse om haar zeer persoonlijke creatie te voltooien, "veganistisch water" dus.

Ten slotte steekt ze een rietje in het glas en neemt een ​​slokje van haar drankje, en toont een mogelijke variatie.

emilyzugay/Instagram

emilyzugay/Instagram

Zugay laat een blokje geroosterde tofu zien die ze vervolgens toevoegt aan het kant-en-klare drankje om het specialer te maken. Het resultaat is een potje gevuld met tofu wat eruitziet als marshmallows, compleet met een rietje en een schijfje citroen om het geheel esthetisch aantrekkelijk te maken.

Nadat ze trots haar idee aan gebruikers had laten zien, kreeg Emily echter te maken met kritiek en sarcastische opmerkingen van veel mensen, van wie sommigen zeiden dat ze aanvankelijk dachten dat het een grap was.

emilyzugay/Instagram

emilyzugay/Instagram

Iemand wees Emily er op: "Ik ben al 5 jaar veganist en tot nu toe heb ik nog nooit water kunnen drinken, dank je wel”, verwijzend naar het feit dat water niet vegan gemaakt hoeft te worden, terwijl iemand anders grapte: "Ik ben geen veganist, dus ik gebruik bevroren blokjes vlees.”

Emily's doel was in werkelijkheid alleen maar om een ​​grapje te maken: ze voegde gewoon een typisch veganistisch ingrediënt zoals tofu toe aan de transparante drank, maakte het af met versieringen die typisch zijn voor een drankje en vond het leuk om het als veganistisch water te definiëren.

Gebruikers hebben de grappige intentie van de jonge vrouw echter niet begrepen en maakten nogal wat ironische opmerkingen. Wat vind je van Emily's video en de reacties erop?

Advertisement