Titanic-fan wil een miljoen VHS-banden van de film verzamelen: zijn kamer staat al vol met cassettes

Janine image
door Janine

07 December 2023

Titanic-fan wil een miljoen VHS-banden van de film verzamelen: zijn kamer staat al vol met cassettes
Advertisement

Verzamelen is een serieuze zaak, tenminste voor alle verzamelaars over de hele wereld. Maar soms, terwijl sommigen zich wijden aan het verzamelen van schelpen of zelfs antiek, zijn er mensen die het verzamelen naar een hoger niveau tillen. Dit is het verhaal van een man uit Florida die maar één doel heeft: een miljoen VHS-banden verzamelen van zijn favoriete film, Titanic.

Een onvoorwaardelijke liefde voor Titanic, maar dan op VHS

Een onvoorwaardelijke liefde voor Titanic, maar dan op VHS

titanicfan_97/Instagram

JD, een man die in Florida in de Verenigde Staten woont, beschrijft met vreugde zijn liefde voor de film geregisseerd door James Cameron. Maar het is niet alleen een abstracte genegenheid, want JD heeft zijn passie omgezet in een ambitieuze onderneming: een miljoen exemplaren van Titanic verzamelen. Maar niet de meest recente edities, oftewel de dvd- en Blu Ray-versies. Nee, JD wil een miljoen VHS-banden van Titanic: zoals hij zelf zegt: “Weet je, Titanic is gewoon beter op VHS”.

Dankzij mond-tot-mondreclame over deze geweldige prestatie kon JD Titanic-banden uit alle hoeken van de wereld bemachtigen. En elke keer als hij de brievenbus opent, ligt er een VHS op hem te wachten. Op dit moment is hij, zoals de teller op zijn Instagram-profiel aangeeft, op 2477 aangekomen. Natuurlijk veel meer dan enig mens had kunnen bereiken, maar het is nog maar het begin. Het zal tijd kosten om tot één miljoen te komen.

Advertisement

Een eindeloze zoektocht, tussen reizen naar de Verenigde Staten en kosten

Een eindeloze zoektocht, tussen reizen naar de Verenigde Staten en kosten

Titanic op VHS bestaat uit twee videocassettes en, zoals JD heel goed weet, betekent dit dat er dubbel zoveel ruimte in beslag wordt genomen. Zelf geeft hij toe dat hij ook een magazijn zal moeten huren om alle binnenkomende Titanic VHS-banden op te slaan. Deze passie gaat verder dan het verzamelen van cassettes: JD reist door de Verenigde Staten op zoek naar VHS-exemplaren van Titanic in kringloopwinkels en rommelmarkten. En hij zegt vol overtuiging:

Je kunt niet aan deze film ontsnappen. Iedereen had hem, je oma had hem, je moeder, je vader, wie dan ook, iemand in je familie had deze film.

Maar passie heeft een prijs, al duizenden dollars. JD maakt hiervoor graag schulden: een miljoen Titanic op VHS bereiken is een levensdoel. Naast de cassettes van de film, waaronder een zeer zeldzame screening-versie, zijn er ook veel miniatuur Jack Dawsons en een verzameling cd's met de soundtrack van de film. Zijn huis zou bijna een filmmuseum kunnen worden.

Een miljoen Titanic op VHS: een haalbaar doel?

Nu zijn buitengewone collectie in volle gang is, maar nog lang niet af is, heeft JD besloten alle liefhebbers van Titanic over de hele wereld om hulp te vragen. Iedereen die wil, kan een VHS-kopie van de film naar zijn postbus in Florida sturen. Het is een manier om de passie voor een van de meest geliefde films uit de filmgeschiedenis te delen.

Het verhaal van JD en zijn onderneming gaat verder dan de simpele verzameling objecten en vertegenwoordigt een middenweg tussen obsessie en levensdoel, een beetje zoals de personages in een film en hun ongelooflijke avonturen. Ze bestaan ​​misschien alleen op film of op VHS-band, maar soms verschijnen ze ook in werkelijkheid. Alleen de tijd zal leren of JD erin zal slagen om een ​​miljoen Titanic op VHS te krijgen: ondertussen blijft hij reizen, verzamelen en zijn droom koesteren. En wij kunnen niet anders dan hem aanmoedigen.

Source:

Image preview credit: @titanicfan_97/Instagram

Advertisement