Koffiedrab op de vensterbank: met dit simpele en goedkope middel ben je van een probleem af waar veel mensen last van hebben

Janine image
door Janine

18 Augustus 2023

Koffiedrab op de vensterbank: met dit simpele en goedkope middel ben je van een probleem af waar veel mensen last van hebben
Advertisement

In bepaalde periodes van het jaar is het niet eenvoudig om insecten weg te houden in je huis. Er zijn echter eenvoudige en effectieve natuurlijke remedies die ons kunnen helpen zonder drastische maatregelen te hoeven nemen. Laten we bijvoorbeeld eens kijken hoe koffie te gebruiken en waarom.

via The garden and patio home guide

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Koffie is niet alleen een warme drank die ons in de morgen en als we moe zijn een opkikker geven. Ervan nippen is ongetwijfeld een van de grootste geneugten van de dag, dankzij het heerlijke aroma dat ruikt naar de ochtend.

Het gebruik ervan kan echter goede alternatieven hebben en een daarvan dient juist om een ​​specifieke categorie insecten weg te houden van ons huis. Hoewel ze geen bedreiging vormen, is het niet prettig om ze ongestoord door de kamers te zien lopen of vliegen, nietwaar?

Advertisement

Het onverwachte gebruik van koffiedik: gooi het niet weg!

Het onverwachte gebruik van koffiedik: gooi het niet weg!

Pixabay

Om ze weg te houden of te ontmoedigen om binnen te komen, is het in ieder geval niet nodig om chemische producten of op maat gemaakte vallen te gebruiken: in dit geval hoef je alleen maar koffiedik te gebruiken. Dat klopt: nadat je van je kopje koffie hebt genoten, kun je de resten hergebruiken voor een alternatief gebruik waar je waarschijnlijk nooit aan hebt gedacht.

We hebben allemaal dit product in huis, dat in de meeste gevallen elke dag wordt gebruikt. Dus in plaats van koffiedik weg te gooien, recycle je het om een ​​kleine maar effectieve truc te bedenken die een veel voorkomend probleem oplost.

Pixabay

Pixabay

We hebben het over mieren, kleine insecten die graag appartementen binnensluipen op zoek naar broodkruimels of iets anders om te eten. Om ze op een "vriendelijke" manier weg te houden, kun je koffiedik gebruiken: het enige waar je op moet letten is dat het droog is, omdat vocht schimmel kan veroorzaken.

Hoe gebruik je het? Je moet weten dat mieren een hekel hebben aan de geur van koffie en dit daarom zullen vermijden.

Het veelvoorkomende probleem van mieren in huis: zo verjaag je ze met koffiedik

Het veelvoorkomende probleem van mieren in huis: zo verjaag je ze met koffiedik

Curioctopus

Om te voorkomen dat ze via het raam het huis binnenkomen, strooi je gewoon koffiedik op de vensterbank of op de spleten waar je ze meestal ziet verschijnen. Zoals gezegd is het ideaal om droog te gebruiken, maar in zeer warme periodes kun je het ook verkruimelen en vanzelf laten drogen. Bovendien kan het, als het droog is, ook nare geuren en zelfs een klein percentage vocht opnemen.

Om het echter effectief te maken tegen vliegen en muggen, kun je het branden, zonder vlam maar alleen met rook, zoals wierook, in een blikken, keramische of glazen pot die je gebruikt als een soort afstotende kaars. In dit geval moet het koffiedik dus volledig droog zijn om verbranding te creëren.

Bewaar daarom de volgende keer dat je koffie maakt het koffiedik: het kan erg handig zijn! Kende je de doeltreffendheid als natuurlijk afschrikmiddel voor insecten?

Advertisement