Het meest afgelegen huis ter wereld staat te koop: het is gelegen op een onbewoond eiland en de prijs is 339.000 dollar

Janine image
door Janine

25 April 2022

Het meest afgelegen huis ter wereld staat te koop: het is gelegen op een onbewoond eiland en de prijs is 339.000 dollar
Advertisement

Niet iedereen houdt van de nabijheid van anderen, integendeel: er zijn mensen die eenzaamheid zo waarderen dat ze er een echte levensstijl van maken. Voor sommigen is het gezelschap van zichzelf echt aangenaam, zo niet een echte ambitie: de stilte, de mogelijkheid om je in alle rust aan je interesses te wijden, je ruimte te cultiveren, de chaos en stress te vermijden die interpersoonlijke relaties kunnen veroorzaken.

Er zijn mensen die misschien bereid zijn een grote som geld uit te geven om dit doel te bereiken: bijvoorbeeld het meest geïsoleerde huis ter wereld kopen en in totale marginalisatie leven.

via Daily Mail

Advertisement
Downeast Properties

Downeast Properties

Het huis in kwestie, dat als het meest afgelegen ter wereld wordt beschouwd, staat op een onbewoond eiland in Maine, de meest noordelijke staat van New England. Het is gelegen op 0 Wohoa Bay, Addison County, en kost $339.000.

Een bedrag dat niet bepaald te verwaarlozen is, als we bedenken dat verhuizen naar dit pand betekent dat we elk contact met de socialiteit moeten opgeven: het is duidelijk dat iedereen die bereid is zo'n bedrag te betalen om het te kopen, niets liever wil dan in totale eenzaamheid te leven.

Bovendien is Duck Ledges Island, dit is de naam van het houten huisje, zeker niet groot is, integendeel: de oppervlakte is slechts 50 vierkante meter, verdeeld over een perceel van 1,5 hectare.

Advertisement
Downeast Properties

Downeast Properties

Kortom, een huis ontworpen voor echte introverte mensen, met slechts twee kamers en geen toilet. Binnen is er in feite geen badkamer, het draagbare toilet bevindt zich buiten het huisje. Uiteraard is er geen verwarmingssysteem.

Het pand is gebouwd in 2009, het kijkt uit over de oceaan en er zijn geen bomen op het terrein.

“Aan de rand van het eiland leven talloze zeehonden. Omdat er geen bomen zijn, biedt het uitzichten die je nergens anders vindt”, schrijft Bold Coast Properties.

Downeast Properties

Downeast Properties

“Het huisje is goed gebouwd en ligt aan weerszijden op een paar meter van de zandstranden. Goede aanleg- en landingspunten bij elk getij. Ligplaats inbegrepen naast het eiland en slechts een korte boottocht van Jonesport Marina of de structuur van Addison.

Het is duidelijk dat er ter plaatse geen enkele vorm van beschaving is: een mogelijke droom die moet worden gerealiseerd voor degenen die altijd al op een onbewoond eiland hebben willen leven, als echte kluizenaars.

En jij, zou jij hier willen wonen?

Advertisement