Hier komt de amfibie-camper die verandert in een motorboot en kamperen op het water mogelijk maakt

Janine image
door Janine

11 Oktober 2022

Hier komt de amfibie-camper die verandert in een motorboot en kamperen op het water mogelijk maakt
Advertisement

Stel je je eens voor dat je de bestemming voor je volgende vakantie moet kiezen en moeite hebt om het eens te worden met je reisgenoten: jij wilt graag op avontuur voor een kampeertrip, terwijl je reisgenoot droomt van een bootvakantie op het water. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om compromissen te sluiten als het om vakanties gaat: het is dat moment waar we het hele jaar naar uitkijken en wanneer het eindelijk zover is, willen we niet toegeven.

Nu heeft een Duits bedrijf een manier gevonden om het (bijna) iedereen naar de zin te maken door een camper voor te stellen die in een boot verandert: het zal eindelijk mogelijk zijn om zelfs op open zee te gaan kamperen!

via The Sun

Advertisement
caracat.de/Instagram

caracat.de/Instagram

Een Duits caravanbedrijf heeft de eerste amfibie-camper in de geschiedenis ontworpen: hij heet Caracat en kan door een auto worden getrokken zoals alle caravans, maar tegelijkertijd kan hij in enkele seconden in een boot veranderen en je naar het midden van de zee brengen. Of naar een meer. Het idee achter deze innovatie komt voort uit de vraag van de dochter van de oprichter van het bedrijf: waarom genoegen nemen met parkeren aan zee of aan het meer? Hoe fijn zou het zijn als je direct midden op het water kon stoppen.

Zo ontstond Caracat 860: een caravan die dankzij de uitschuifbare dekken indien nodig kan worden omgevormd tot een elektro-motorcatamaran. Als je wilt, kun je ervoor kiezen om te vertrouwen op een meer gebruikelijke dieselmotor en er zijn drie verschillende maten beschikbaar, met prijzen variërend van 130.000 euro tot 260.000 euro. Alle arrangementen zijn voorzien van verwarming en airconditioning en bieden plaats aan 4 tot 6 personen.

Advertisement
caracat.de/Instagram

caracat.de/Instagram

Alle beschikbare armaturen zijn voorzien van alle comfort. De ruimtes zijn tot in het kleinste detail perfect verzorgd met luxe afwerkingen; de keuken is volledig uitgerust en omvat een kookplaat, koelkast, magnetron en wijnkelder, terwijl de lounge een uitschuifbare flatscreen-tv en een Bluetooth-audiosysteem heeft. De badkamer heeft een douche en een ecologisch toilet dat afval omzet in as en waterdamp, terwijl op het dak fotovoltaïsche panelen staan ​​die het energie-autonoom maken en, voor de meest luxueuze setting, zelfs een schaduwrijke woonkamer met teak houten vloer.

Dankzij Caracat 860 kun je op rivieren en kanalen rijden, maar ook op zee als je niet te ver van de kust gaat, zonder dat je per se een vaarbewijs nodig hebt; een mooie manier om je vakantie op het water te vieren, vind je ook niet?

Advertisement