Dit is de revolutionaire band zonder lucht die je niet lek kunt rijden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is de revolutionaire band zonder…
16 van de meest roekeloze katten ter wereld die ook je meest trieste dag opfleuren Daarom moeten we nooit een kind

Dit is de revolutionaire band zonder lucht die je niet lek kunt rijden

Door Janine
1.618
Advertisement

Is het je ooit overkomen om rustig in de auto rond te rijden en plotseling te merken dat je een lekke band hebt? Of dat je ergens gehaast naartoe moet, en de auto scheef ziet staan met een lekke band?

Beschouw jezelf gelukkig als je met nee antwoordt. Voor de velen die dergelijke ervaringen hebben meegemaakt, is er goed nieuws, want in de niet al te verre toekomst is lekrijden misschien geen probleem meer.

Hoe? Dankzij een band die simpelweg geen lucht heeft, die je niet kunt lekrijden en de auto "ondersteunt” dankzij een echt innovatieve en bijzondere structuur.

foto: Facebook

Het heet Uptis en werd gepresenteerd door Michelin, in samenwerking met General Motors. De beroemde Franse bandenfabrikant (tweede in de wereld wat betreft verkoop) heeft wat in de autowereld een echte revolutie lijkt, ontwikkeld.

Volgens de plannen van Michelin zal Uptis, dat vanaf 2024 op de markt zou moeten worden gebracht, de eerste airless (letterlijk luchtvrije) band op grote schaal voor privévoertuigen worden verkocht.

De "wonderen" van dit product zijn niet beperkt tot het feit dat het niet langer nodig zal zijn de bandendruk regelmatig te controleren, maar vooral dat het een echt lekbestendige band is.

foto: Facebook

De specifieke structuur van deze band maakt het namelijk mogelijk gaten en scherpte van het wegdek "op te vangen". Bovendien, omdat er geen lucht in zit, kan een scherp voorwerp of een klap de zijkant of het loopvlak niet beschadigen of, erger nog, het laten klappen.

Maar de voordelen van Uptis eindigen hier niet. Niet lekrijden betekent ook dat je een kapotte band niet hoeft te vervangen, met duidelijke besparingen vanuit milieuoogpunt. Minder afval van gebruikte banden is synoniem voor minder verspilling, ten voordele van duurzaamheid.

In het licht van dit alles kun je je afvragen waarom een dergelijk product nog niet eerder is ontwikkeld. Natuurlijk, van airless-banden worden bandenhandelaars niet blij, omdat ze een groot deel van hun winst halen uit reparaties en lekke banden, maar ze vormen zeker een innovatieve oplossing voor degenen die elke dag rijden.

Advertisement
foto: Facebook

Hoewel de kosten voor het publiek nog onduidelijk zijn - ook in verband met het feit dat Uptis, om gemonteerd te worden, speciale wielen nodig heeft - heeft General Motors ze al in de Verenigde Staten getest, met zijn Chevrolet Bolt Electric-auto's, met als doel elk aspect te perfectioneren.

Duurzame mobiliteit en bruikbaarheid: zelfs als we nog even moeten wachten, bieden dergelijke uitvindingen ons een toekomst met minder zorgen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt