Een bedrijf introduceert de eerste waterstofbatterij voor huishoudelijk gebruik: deze kan een huis 3 dagen van stroom voorzien - Curioctopus.nl
x
Een bedrijf introduceert de eerste waterstofbatterij…
Ze parkeert de auto op een plaats waar het verboden is en hindert het werk van een team van arbeiders: ze nemen wraak België smelt meer dan 22.000 vuurwapens en verandert ze in tonnen staal

Een bedrijf introduceert de eerste waterstofbatterij voor huishoudelijk gebruik: deze kan een huis 3 dagen van stroom voorzien

12 Juni 2021 • Door Janine
2.867
Advertisement

In de afgelopen tijd is de noodzaak om steeds duurzamere oplossingen voor het verplaatsen en uitvoeren van dagelijkse handelingen op de markt te brengen steeds levendiger en aanweziger geworden, zozeer zelfs dat de milieuvriendelijke hulpmiddelen zijn toegenomen en veel wijdverspreider zijn geworden dan een paar jaar geleden.

Natuurlijk: zoals alle technologieën in de vroege stadia van ontwikkeling, zijn er beperkingen. Denk bijvoorbeeld aan manieren om zonlicht op te slaan en zijn potentie zo lang mogelijk te behouden. Ze geven niet altijd functionele en direct beschikbare resultaten, en de speciale batterij die we gaan presenteren is ontworpen om een ​​einde te maken aan deze mogelijke problemen. Als je je afvraagt ​​wat er zo bijzonder aan is, dan leggen we het je meteen uit: dankzij waterstof kan het zo'n drie dagen een heel huis van stroom voorzien.

via: LAVO

foto: LAVO

Als je bij het lezen van de kenmerken van deze superbatterij meteen aan de limieten dacht, heb je, misschien als je het meer in detail kent, de mogelijkheid om van gedachten te veranderen. Het is in feite de eerste huishoudelijke batterij ter wereld die wordt aangedreven door vaste waterstof en werd bedacht en op de markt gebracht door LAVO, een Australisch bedrijf dat gespecialiseerd is in eco-duurzame energie opslagsystemen.

Dankzij een brandstofcel is dit instrument in staat om de daarin opgeslagen waterstof om te zetten in elektriciteit. We hebben gespecificeerd dat het element in vaste toestand is, een factor die, in vergelijking met de vloeibare of gasvormige, de brandrisico's die normaal met het materiaal gepaard gaan, elimineert.

We hebben dus niet te maken met een "eenvoudige" waterstofbatterij, maar met een innovatief systeem dat elektrolyse op een veel veiligere manier toepast dan conventionele. Niet alleen dat: het slaat drie keer meer energie op dan andere lithiumbatterijen voor huishoudelijk gebruik, gaat ongeveer 30 jaar mee en kan aan het einde van zijn levensduur worden gerecycled.

De elementen om na te denken over een werkelijk ingenieus en milieuvriendelijk systeem voor huishoudelijk gebruik, lijken allemaal aanwezig te zijn. Deze superbatterij kan zeer nuttig zijn in al die situaties waarin de elektrische stroom vaak ontbreekt, maar niet alleen. In de LAVO-accu bevinden zich verschillende uitneembare units die kunnen worden gebruikt voor het aandrijven van ander elektrisch gereedschap dat door hetzelfde bedrijf wordt geproduceerd, zoals fietsen en barbecues.

Advertisement

De kosten van deze batterij zijn niet laag, want hij kost ongeveer $29.500. Het is echter niet moeilijk om de voordelen ervan te begrijpen, ook en vooral in termen van besparingen, gezien de mogelijkheden die het bevat. Volgens wat het bedrijf heeft gemeld, is het de bedoeling om de verspreiding ervan in toenemende mate te bevorderen, zelfs buiten de Australische grenzen. We moeten gewoon afwachten. Wat denk jij ervan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt