10 briljante groene uitvindingen die het milieu hard nodig had - Curioctopus.nl
x
10 briljante groene uitvindingen die…
Tipula, het insect dat ten onrechte voor een mug wordt aangezien: alle redenen waarom we het niet zouden moeten doden 15 mensen die het internet gebruikten om te vragen waar deze mysterieuze objecten voor waren

10 briljante groene uitvindingen die het milieu hard nodig had

09 Oktober 2020 • Door Janine
22.798
Advertisement

Wanneer je besluit om je acties te heroverwegen vanuit een ecologisch perspectief, is het denken aan een 100% groene aanpak van de ene op de andere dag niet alleen onrealistisch, maar ook moeilijk te realiseren en daarom ontmoedigend. De beste aanpak is eigenlijk om met kleine stapjes te beginnen, door ecologische gewoonten in het dagelijks leven te voegen die, na verloop van tijd herhaald, een verschil kunnen maken.

Zoals vaak wordt gezegd over milieubescherming, moeten we niet streven naar een handvol mensen die perfect groen zijn, maar naar miljoenen mensen die onvolmaakt groen zijn.

In dit verband hebben we 10 kleine grote uitvindingen verzameld die de bescherming van het milieu in het dagelijkse leven van de burgers hebben gebracht.

1. Deze parfumketen verkoopt deodorantsticks in milieuvriendelijke kartonnen verpakkingen

foto: reddit

2. Een ijsje geserveerd in een bananenblad: zo is het nog lekkerder!

foto: reddit
Advertisement

3. De pakken pasta hebben het klassieke plastic "venster" geëlimineerd, wat het scheiden van het afval van de verpakking in de weg stond

foto: reddit

4. Het lijkt misschien op de klassieke waterdispenser op kantoor, maar in dit geval is de container van glas (dus herbruikbaar) en zijn de bekers van karton.

foto: imgur

5. Een herbruikbare boodschappentas verkregen door het vlechten van tientallen plastic wegwerptassen

foto: reddit

6. In deze cafetaria wordt in plaats van plastic stokjes de koffie geroerd met kleine stukjes pasta: een initiatief dat veel bedrijven hebben aangenomen

foto: reddit

7. Het water hergebruiken waarmee je je handen wast om het reservoir te vullen: intuïtief maar briljant, waarom zien we dat niet vaker?

foto: reddit

8. Sinds de installatie houdt deze dispenser voor op kantoor het aantal wegwerpflessen bij dat het heeft bespaard (tot nu toe 1000)

foto: reddit

9. Een batterij voor kleine apparaten die kan worden opgeladen met een micro-USB

foto: reddit

10. Deze Canadese universiteit heeft een automaat geïnstalleerd om zeep te vullen voor persoonlijke en huishoudelijke hygiëne

foto: reddit

Welke van deze kleine uitvindingen zouden zich meer moeten verspreiden dan de andere, waar ook ter wereld?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt