x
De kunst om je te behelpen: 16 keer…
Fotovoltaïsche panelen op het balkon: de oplossing van dit bedrijf voor economische onafhankelijkheid

De kunst om je te behelpen: 16 keer waarin extravagante maar functionele oplossingen zijn gevonden

13 November 2022 • Door Janine
1.872
Advertisement

Vaak hebben we de neiging om ons zo aan een voorwerp te hechten dat we er niet van willen scheiden, niet alleen om het voorwerp zelf, maar ook om de betekenis erachter. Het kan iets zijn dat je hebt gekregen van een dierbare, waardoor je het altijd bij je zou willen hebben.

Maar zoals alle dingen kunnen ook voorwerpen beschadigd raken, en om ze niet weg te gooien en ze een nieuw leven te geven, probeer je ze zo goed mogelijk te repareren. Er zijn mensen die een enorme creativiteit hebben en erin slagen het product op een verbazingwekkende manier te herstellen, waardoor het in zekere zin een nieuwe schoonheid krijgt.

In andere gevallen zijn er mensen die oplossingen zien waar ze niet zijn, waardoor voorwerpen een ander doel ​​krijgen. Dat behelpen is in feite een echte kunst waarmee je de meest extravagante alternatieven kunt vinden, hier zijn er 16 waarin de gevonden alternatieven twijfelachtig lijken, maar zeker functioneel zijn.


1. Planken

Zijn boekenkast brak en hij zocht naar een manier om hem te vervangen. Hij had een stang en met touwen en planken maakte hij iets nieuws. Het ziet er niet geweldig uit, maar het is zeker functioneel.

2. Rugkrabber

Hij kocht een rugkrabber, maar nadat hij die eenmaal had gebruikt, brak zijn houten stok. Hij moest direct een oplossing vinden en lijkt daarin te zijn geslaagd. Met plakband bracht hij de twee delen weer samen tot één.

Advertisement

3. Koptelefoon

Plotseling breekt de koptelefoon. Op dat punt heb je de mogelijkheid om een nieuwe te kopen of het te repareren. Hij koos voor het tweede alternatief. Je kunt zien hoe hij het voor mekaar heeft gekregen om het weer te gebruiken.

4. Jeans

Ze vond een manier om haar favoriete jeans weer te dragen. Hij scheurde uit elkaar, maar ze bond de twee delen vast met kabelbinders. Wie weet heeft ze wel een nieuwe mode gelanceerd.

5. Bankje

Het bankje was kapot, dus moest er een ​​oplossing worden gevonden. Op deze manier zal het vast steviger zijn.

Advertisement

6. Bloempot

foto: Reddit

Hij had een pot nodig en hij had nog een halve band over, hij besloot de twee te combineren, waardoor er iets bijzonders en extravagants ontstond.

7. Bril

foto: Reddit

De neusbrug was gebroken en hij moest snel een alternatief vinden, anders zou hij niets meer kunnen zien.

Advertisement

8. Barbecue

Hij had een toilet over en koos ervoor om het op de beste manier te gebruiken. Hij gebruikte de vorm niet alleen om een ​​barbecue te maken, maar hij gebruikte de stortbak als vriezer, om de drankjes te koelen.

9. Muntstuk

Het was zijn favoriete munt, hij koos ervoor om er geen afstand van te doen, waardoor het een integraal onderdeel van zijn broek werd. Hij maakte een gat in het muntstuk en veranderde het in een knoop.

Advertisement

10. Knop

Hij had absoluut een knop nodig, anders zou hij de la niet meer kunnen openen. Hij vond deze coladop en gaf hem een ​​nieuwe functie.

11. Step

Het is leuk om je te verplaatsen op een step, maar als je een tijd staat word je best moe. Er werd een oplossing gevonden, ze monteerden er een krukje op. Dus af en toe kun je gaan zitten.

12. Garage

foto: Reddit

Als de garage te klein is en de auto meer ruimte nodig heeft, maak je gewoon een gat in het rolluik.

13. Lamp

Een nogal bijzondere lampenkap, je moet hem alleen niet aanraken.

14. Oven

foto: Reddit

Wanneer je zo gehecht bent aan je auto dat je er niet meer vanaf wilt. Dus dan neem je niet wat bakstenen en maak je er een houtoven van.

15. Badkamer

Er was geen meubel om de wastafel te ondersteunen, dus besloten ze een touw te gebruiken. Een nieuw soort hangende badkamer.

16. Fietsstoeltje

Hij moest een manier vinden om zijn zoon mee te nemen. Hij had echter geen fietsstoeltje, dus gebruikte hij een plastic stoel.

Welke extravagante oplossingen heb jij weleens gezien?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt