x
Twijfelachtige ontwerpen: 16 keer waar…
24 bronzen beelden ontdekt die dateren van meer dan 2000 jaar geleden en eeuwenlang onder de modder lagen

Twijfelachtige ontwerpen: 16 keer waar ontwerpers niet aan comfort dachten

19 November 2022 • Door Janine
65.565
Advertisement

Wanneer architecten en ingenieurs een project moeten presenteren, doen ze meerdere tests. Eerst tekenen ze een concept van het idee op het papier, en terwijl ze erover nadenken, voegen ze details toe totdat ze de uiteindelijke vorm bereiken. Op dit punt begint de daadwerkelijke uitvoering. Nadat het product is gemaakt, wordt het getest om te beoordelen of het comfortabel is of dat er wijzigingen moeten worden aangebracht.

In sommige gevallen lijkt het er echter op dat de ontwerpers van het project alleen geïnteresseerd waren in esthetiek en niet in comfort. Hier zie je 16 voorbeelden van mensen die iets maakten maar niet aan comfort dachten.


1. Probeer daar maar eens uit te drinken

Toen het deksel van deze koffiebeker werd ontworpen, dachten ze na over hoe ze het mooi konden maken, maar niet hoe functioneel het zou kunnen zijn. Door de mond op het gat te plaatsen en de beker omhoog te brengen, past de neus perfect in één van de twee ogen van degene die drinkt.

2. Buizen

Toen ze het sanitair aanlegden en de leidingen plaatsten, dachten ze niet goed na, want als ze dat wel hadden gedaan, hadden ze het niet voor een schakelaar geplaatst.

Advertisement

3. Wastafel

foto: Reddit

Misschien was het niet zo'n goed idee om een ​​platte wasbak te maken, zodra je het water opendraait begint het overal te spetteren. Het probleem zal dan zijn voor degene die het moet schoonmaken.

4. Restaurant

De inrichting van deze plek is ongetwijfeld erg mooi, maar het creëert een optische illusie. Het is moeilijk om erachter te komen waar je bent. Er lijken overal draden te zijn.

5. Summor

foto: Reddit

Het opschrift heeft zeer bijzondere en extravagante letters, maar het is jammer dat het verkeerd is. Het moet “Summer" zijn, niet "Summor".

Advertisement

6. Bus

Toen ze de afdruk maakten, dachten ze niet na over waar de ogen geplaatst moesten worden. Als de deuren geopend worden, gaan de ogen te ver uit elkaar.

7. Bewegwijzering

Transparante bewegwijzering maken was misschien niet het beste idee van deze stedenbouwkundige of architect. Iedereen die op die weg reist, moet stoppen en dichterbij komen om de borden te kunnen lezen.

Advertisement

8. Wastafel

Toen ze deze wastafel maakten, hebben ze niet goed nagedacht over de afmetingen. Als je het water laat lopen, kun je je handen niet wassen, want er is geen ruimte.

9. Sokken

foto: Reddit

Misschien was het enige doel om de waarnemer in lachen uit te barsten. Kousen met kraaienpootjes hebben eigenlijk geen functie.

Advertisement

10. Glijbaan

Toen ze deze glijbaan bouwden, dachten ze niet dat iemand die hem gebruikte tegen de balk in het midden op zou kunnen botsen.

11. Herfst

Het zou mooi zijn als degene die het gemaakt heeft geen kleine spelfout had gemaakt. Dit houten bord zou het doel hebben om het seizoen aan te geven waarin we ons bevinden, jammer dat "Herfst" “Fall" zou moeten zijn en niet “Foll”.

12. Douche

Een douche in het midden van de hotelkamer is ongetwijfeld een designcreatie, maar vooral opvallend. De vraag is hoe functioneel het kan zijn.

13. Stoel

Is een stoel versierd met kiezelstenen comfortabel? Als iemand hier op zou gaan zitten, zou hij na een paar minuten gedwongen zijn op te staan.

14. Balustrade

foto: Reddit

Toen ze de zuil maakten, dachten ze dat het het beste was om de balustrade er ook in te verwerken, misschien dachten ze dat het mooier of misschien functioneler zou zijn geweest.

15. Transparante deur

Misschien was een deur van transparant glas niet de beste keuze. Iedereen kan zien wat er in de douche gebeurt, misschien is een moment van privacy in die gevallen beter.

16. Superhelden

foto: Reddit

Fans van de superhelden van Marvel zullen deze creatie geweldig vinden, maar weten we zeker dat hij comfortabel in gebruik is?

Ken jij uitvindingen waarbij ze meer aandacht besteedden aan design dan aan comfort en functionaliteit?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt