x
Een heel Spaans dorp staat te koop voor…
17 objecten die getuigen van de immense creativiteit van sommige mensen Het feest van de verwarring: 15 foto's met een verrassend spel van perspectieven

Een heel Spaans dorp staat te koop voor de prijs van een appartement

14 November 2022 • Door Janine
32.392
Advertisement

De wereld wordt bewoond door mensen die van elkaar verschillen, dit is precies het mooie ervan. Er is geen eentonigheid. Onder de talrijke verschillen die tussen individuen bestaan, is er ook de levensstijl. Iedereen heeft andere verwachtingen en verlangens. Er zijn mensen die ervan houden om ondergedompeld in het geraas van de stad te leven, vol mensen die haastig proberen hun bestemming te bereiken, maar er zijn ook mensen die dol zijn op de rust van het platteland, een klein stedelijk gebied van huizen ondergedompeld in de stilte van de natuur, waar de rust heerst.

Iedereen die van dit tweede scenario houdt, zou van de gelegenheid gebruik kunnen maken en het hele Spaanse dorp dat te koop stond voor een bijna verwaarloosbaar bedrag kopen. Het kost evenveel als een appartement in de stad.

via: Bbc

In Spanje verrijst langs de hellingen van de heuvels van de provincie Zamora, niet ver van de grens met Portugal, Salto de Castro. Een dorpje van 6.000 vierkante meter, bestaande uit 44 huizen, een hotel, een kerk en een zwembad. Een werkelijk schilderachtig landschap, met een prachtig uitzicht op de bergen. Dit alles weerhield de bewoners er echter niet van dit kleine dorp te verlaten.

Er woont al tientallen jaren niemand in Salto de Castro. Zodra de huidige eigenaar dit prachtige dorp zag dat op de heuvels ligt, werd hij er verliefd op en koos ervoor om het te kopen, hij wilde er een toeristische attractie van maken. Hij slaagde er niet in zijn doel te bereiken, dus besloot hij het te verkopen, in de hoop dat de nieuwe koper zijn droom waar kan maken.

De advertentie werd online gepubliceerd en blijkbaar liet de charme van dit dorp potentiële kopers niet onverschillig. Volgens het makelaarskantoor werd de pagina zelfs meer dan 50.000 keer bekeken en trok het de aandacht van meer dan 300 klanten uit Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Rusland.

De belangstelling voor Salto de Castro wordt niet uitsluitend bepaald door de ligging en het panorama dat het biedt. Het meest verrassende is de prijs. In feite werd het te koop aangeboden tegen een zeer laag bedrag, het kost minder dan een appartement in Madrid, namelijk 260.000 euro, een onmisbare kans.

De hoop is dat dit dorp weer kan schitteren zoals het in het verleden deed. Zou jij daar willen wonen?

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt