Huurder zet het huis te koop voor £400.000 zonder medeweten van de eigenaar

Janine image
door Janine

12 November 2022

Huurder zet het huis te koop voor £400.000 zonder medeweten van de eigenaar
Advertisement

Wanneer je een eigendom bezit en besluit het aan derden te verhuren, hoop je je huis toe te vertrouwen aan eerlijke mensen, die ons eigendom respecteren alsof het hun eigendom is. Je hoopt dat de betalingen op tijd gedaan worden, dat de woning op een bepaalde manier wordt behandeld, dat eventuele problemen in onderlinge samenwerking worden opgelost voor de gehele duur van het verblijf. Dit was niet bepaald het geval voor de eigenaar van een Engels huis, wiens huurder het twee weken nadat hij er kwam wonen het stiekem probeerde te verkopen.

via BBC

Advertisement

Andrew Smith, 41 jaar, was verhuisd naar een appartement in Argyle Street, in Cambridge, en motiveerde zijn keuze op zakelijke gronden. Wel jammer dat hij het huis na twee weken voor meer dan 400.000 pond (456.968.00 euro) te koop zette, met behulp van een nep-makelaar die de eigenlijke eigenaar niet kende. De nieuwe koper ging, na overeenstemming te hebben bereikt over het bedrag, in het gezelschap van een opzichter naar het huis om de staat ervan te controleren.

Het waren de buren die aan de toekomstige nieuwe eigenaar onthulden dat Smith in werkelijkheid slechts een huurder was en niet de verhuurder, dus het was een frauduleuze poging tot verkoop. Op dat moment wendde de nieuwe koper zich tot zowel de makelaar als de politie, waardoor hij kon verifiëren dat de door Smith gepresenteerde documenten absoluut vals waren. De politie van Cambridgeshire heeft het verhaal bekend gemaakt en noemt de daad “werkelijk brutaal".

Advertisement
Argyle Street, Cambridge/Google Maps

Argyle Street, Cambridge/Google Maps

Op het Twitter-account stond: "Een huurder die probeerde het appartement te verkopen dat hij had gehuurd zonder medeweten van zijn huisbaas, werd gevangen gezet. Hij werd pas op heterdaad betrapt op zijn 'echt brutale misdaad' toen een potentiële koper om een ​​onderzoek vroeg naar het eigendom”. Wetshandhavers legden uit dat de man kort nadat hij was verhuisd ook meubels had gehuurd van een meubelverhuurbedrijf voor shows.

Andrew Smith werd gearresteerd in Bedford op beschuldiging van fraude met verkeerde voorstelling van zaken en werd veroordeeld tot twee jaar en zes maanden gevangenisstraf. "Het onderzoek was lang en gedetailleerd," zei rechercheur Dan Harper, "we hebben onvermoeibaar gewerkt om ervoor te zorgen dat gerechtigheid zegevierde."

Ondanks zijn plan slaagde Smith niet in zijn bedoelingen en de potentiële koper ontdekte het bedrog voordat hij erbij betrokken was en voor £400.000 zou zijn bestolen.

Advertisement