Man wordt gefilmd terwijl hij een grasmaaier steelt en de tuin maait: gezocht

Janine image
door Janine

18 Mei 2022

Man wordt gefilmd terwijl hij een grasmaaier steelt en de tuin maait: gezocht
Advertisement

Kleine en grote diefstallen zijn helaas aan de orde van de dag: mensen die inbreken om waardevolle spullen te stelen, mensen die op straat of in het openbaar vervoer tassen en portemonnees van de ongelukkigen weten te bemachtigen, om nog maar te zwijgen van degenen die ouderen volgen om hun zojuist gepinde pensioen op een gemene manier te stelen. In deze categorie van beruchte personen is er ook een "beleefde" dief, die in tegenstelling tot de anderen ervoor zorgt niet alles overhoop te halen maar de beroofde met een vriendelijk gebaar "beloont".

Tenminste, dat is wat je denkt als je kijkt naar de video die is vrijgegeven door het Port Arthur Police Department, in Texas.

via New York Post

Advertisement
Port Arthur Police Department/Facebook

Port Arthur Police Department/Facebook

Marcus Renard Hubbard, zo heet de man, wordt beschuldigd van inbraak bij een familie. Blijkbaar zou hij midden in de nacht de tuin van het huis zijn binnengegaan.

Je zou aan een diefstal denken, maar er is een beslist merkwaardig aspect aan dit verhaal: Hubbard werd betrapt op de bewakingscamera's toen hij een grasmaaier uit het huis trok om hem naar de voortuin te brengen. Op dat moment vulde hij het met brandstof en begon hij de tuin aan de voor- en achterkant van het huis te maaien.

Precies: na in te hebben gebroken en gefilmd te zijn door de bewakingscamera's, begon de man het gras te maaien, door de tuin van deze familie netjes te maken.

Een bizar gebaar dat de agenten op het web hebben geplaatst, waarbij ze iedereen vragen contact op te nemen met het bureau als ze de kwaadwillende tegenkomen, die momenteel wordt gezocht.

Advertisement
Port Arthur Police Department/Facebook

Port Arthur Police Department/Facebook

Marcus is na de diefstal namelijk gevlucht, aangezien de bewoners van het huis pas de volgende ochtend iets merkten.

Terwijl hij ontsnapte, liet hij zijn tuingereedschap achter op een oprit bij het huis zonder een spoor achter te laten.

“Marcus Hubbard was te zien op de beveiligingsvideo terwijl hij stal uit een woning. Hij haalde de grasmaaier uit het gebouw zonder toestemming van de eigenaren. Vervolgens was hij te zien in de beveiligingsvideo terwijl hij het gazon van de eigenaren voor en achter maaide. Bij de komst van de agenten ontvluchtte Hubbard het gebied terwijl hij de grasmaaier met zich meesleepte. Hij liet de grasmaaier in een steegje staan. Hubbard heeft momenteel een arrestatiebevel voor inbraak in een gebouw”, schreven de agenten op het Facebook-account van het departement. “Als je weet waar hij is of andere informatie hebt over deze of een andere overtreding, bel dan de politie van Port Arthur. Er wordt niet naar je naam gevraagd en je komt mogelijk in aanmerking voor een beloning in contanten.”

Advertisement