Hij wordt verwijderd door de politie en verstopt zich vervolgens onder een deken om niet ontdekt te worden: gearresteerd

Janine image
door Janine

14 Mei 2022

Hij wordt verwijderd door de politie en verstopt zich vervolgens onder een deken om niet ontdekt te worden: gearresteerd
Advertisement

Criminelen nemen hun toevlucht tot de meest uiteenlopende trucs om aan de politie te ontsnappen en de gevolgen van hun acties te vermijden, maar er was iemand die echt heeft overdreven met de fantasie met een verhaal dat zelfs iets komisch heeft gekregen: de methode die hij heeft bedacht om zichzelf “onvindbaar” te maken, amuseerden bijna dezelfde politieagenten die na de episode de foto van de scène op sociale media deelden.

Het incident vond plaats in Belfast, in Maine, en verspreidde zich snel vanwege zijn absurditeit.

via Miami Herald

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Aanvankelijk werd de man beschuldigd van huisvredebreuk en later gearresteerd. Hij had 's avonds laat geprobeerd in te breken in de Admiral Ocean Inn door de hotelgasten te storen, daarom was de politie gewaarschuwd.

Toen de agenten arriveerden, begeleidden ze de man naar buiten en zeiden hem niet terug te keren, anders zou hij worden gearresteerd. Een waarschuwing waarbij het personage in kwestie echter slechts net heeft gedaan alsof hij ernaar luisterde.

Een paar uur later controleerde de sergeant het hotel en zag hij een man op een stoel zitten die zich onder een witte deken verstopte.

Onnodig te zeggen dat het dezelfde persoon was die kort daarvoor was verwijderd: na de eerste waarschuwing werd de arrestatie wegens huisvredebreuk en de voorwaarden voor borgtocht geactiveerd. Matthew Cook, de afdelingssergeant, legde uit dat de man naar de gevangenis was gebracht waar hij de nacht door heeft gebracht.

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

De politie vertelde het incident op Facebook: "Hier op het departement van Belfast hebben we verschillende slimme manieren gezien om zich voor de politie te verbergen. Helaas is dit er niet een van."

De volgende dag gaf de man tijdens een verklaring toe dat hij schuldig was en werd hij teruggebracht naar de gevangenis, waar hij nog een dag doorbracht om vervolgens vrijgelaten te worden.

De agenten hoefden hun toevlucht niet te nemen tot ingenieuze onderzoeksvaardigheden om de aanwezigheid van de man te vinden, die na overmatig drinken zijn eigen glazen heeft ingegooid.

Advertisement