Dit kleine huis kost $3.495 per maand: maar de grootste verrassing schuilt achter de glazen wand

Janine image
door Janine

12 Maart 2024

Dit kleine huis kost $3.495 per maand: maar de grootste verrassing schuilt achter de glazen wand
Advertisement

Een huis vinden in een grote stad is niet eenvoudig: appartementen zijn of te klein of te duur. Soms zijn er flats die tegelijkertijd te klein en te duur zijn, maar ook een slechte kamerindeling hebben. Een flat in New York die te zien is in een video die werd gedeeld op Instagram en die binnen de kortste keren viraal ging en waar webgebruikers hun neus voor optrokken, voldoet aan deze beschrijving.

Advertisement

Klein, duur en slecht ingedeeld: de flat laat zichzelf zien in een virale video

We bevinden ons in Manhattan, een historische wijk van New York waar buitengewone flats de straten delen met veel bescheidener studio's. Daarnaast is er ook de flat aan Elizabeth Street, waarvoor je 3495 dollar per maand moet betalen. Een klein bedrag, kortom.

De prijs wordt zogezegd gerechtvaardigd door de nogal extravagante indeling van de kamers. Zogezegd. Zodra je de ingang binnenkomt, is er namelijk een enkele kamer die niet veel meer lijkt dan een gang. Hij is enkele meters lang, misschien een paar meter breed en bevat de keuken, een raam en een douchecabine. Met name de douchecabine is twee stappen verwijderd van de ingang en wordt begrensd door enkele stenen van glas die een halve muur vormen. Aan de andere kant liggen tegels waarvan de kleur zwart is geworden door tientallen jaren schimmel en die vervangen zouden moeten worden.

Advertisement

“$3.495 voor een kakkerlakkenmotel”: de reacties op de post over het éénkamerappartement in New York

“$3.495 voor een kakkerlakkenmotel”: de reacties op de post over het éénkamerappartement in New York

ocr_reality/Instagram

Je moet echt heel lang en grondig zoeken onder het bericht met de studio in New York om reacties te vinden ten gunste van het appartement. En ondanks het zoeken is er geen enkele te vinden: kunnen we echt verbaasd zijn? Een gebruiker schrijftt “$3495 voor een kakkerlakkenhotel”, terwijl een ander zich afvraagt “willen we het hebben over de hoeveelheid schimmel in die douche? Een ander stelt dat “de huurmarkt in New York voor het Hooggerechtshof zou moeten worden gebracht, omdat ze zoiets durven te verhuren”, en nog veel meer. Een gebruiker vat de gedachten van iedereen die de video heeft gezien samen en schrijft "waarom willen mensen in New York wonen?".

Waarom willen mensen in New York wonen?

De vraag is natuurlijk provocerend. New York trekt veel mensen aan om verschillende redenen, zoals alle grote steden ter wereld. Mogelijkheden op alle gebieden, sociale diversiteit en culturele levendigheid maken de Big Apple tot een meer dan stimulerende, bijna aantrekkelijke omgeving. Wat dat betreft begrijpen we iedereen die ervoor kiest om in New York te gaan wonen.

Maar zoals elke grote stad heeft ook New York een schaduwzijde, zoals goed te zien is in de video die viraal is gegaan. Flats zoals die in Elizabeth Street in Manhattan zijn de trieste realiteit van een huizenmarkt die bekend staat om zijn exorbitante prijzen en twijfelachtige omstandigheden. Hoe je het ook bekijkt, New York is een stad van contrasten en tegenstellingen die nog steeds veel mensen van over de hele wereld aantrekt op zoek naar avontuur en kansen. Of misschien op zoek naar een kleine, dure en waardeloze flat om te huren.

Advertisement