Man overhandigt briefje aan bankpersoneel, maar door onleesbaarheid gaat overval niet door

door Skip

21 Augustus 2021

Man overhandigt briefje aan bankpersoneel, maar door onleesbaarheid gaat overval niet door
Advertisement

Van kleins af aan krijgen we herhaaldelijk te horen hoe belangrijk het is om een mooi handschift te hebben. En dat is niet zonder toeval, want op school moet je vaak oefeningen maken waardoor het er steeds mooier en leesbaarder op moet worden. Een gebrekkig handschrift is de 67-jarige Engelse bankrover Ian Slattery duur komen te staan toen hij tijdens het beroven van de bank een dreigbriefje gaf aan de medewerker. Hij dreigde dat ze hem geld moest geven omdat hij een pistool had. Het lukte haar echter niet om het handschrift te ontcijferen van de man waardoor de roof jammerlijk faalde. 

via newsweek

Advertisement
sussex_police/Twitter

sussex_police/Twitter

De heer Slattery is woonachtig in St. Leonards in Zuidoost-Engeland. Hij ging naar een bank in het graafschap East Sussex in de nabijgelegen stad Eastbourne. Hij ging de bank binnen met een handgeschreven briefje. Hij liep op het personeel toe en gaf het briefje en liet weten dat ze hem de poen moesten geven. Maar de bankmedewerkers wisten niet wat ze moesten doen omdat ze niet snapten wat er stond. Toen is de bankrover met lege handen de bank uitgelopen. De politiewoordvoerder van Sussex verklaarde dat het bankpersoneel pas na meerdere pogingen het bericht heeft weten te ontcijferen, waarop stond te lezen:"Door jouw scherm laat ik me niet tegenhouden, geef me gewoon alle 10 en 20. Denk om de andere klanten."

Advertisement
sussex_police/Twitter

sussex_police/Twitter

"alle 10 en 20" worden de bankbiljetten mee bedoeld en "Door jouw scherm laat ik me niet tegenhouden" verwijst naar het feit dat de man gewapend was. Toen de boodschap eenmaal helder was hebben de medewerkers de politie gebeld die het briefje en videobeelden in beslag hebben genomen. Dit is niet de eerste poging van deze man, die elke keer een dreigbriefje had neergelegd. Bij een eerdere poging had een medewerkster uit angst 2400 pond in contanten gegeven. De politie was het gelukt om de bankrover op te sporen, die er geen zorg voor had gedragen om zijn sporen uit te wissen. In zijn appartement had men namelijk de dreigbriefjes en de kleding gevonden die hij droeg tijdens de overvallen. Slattery werd schuldig bevonden aan drie overvallen en heeft zes jaar gevangenisstraf gekregen.

Advertisement