Je moet de was 's nachts niet ophangen: wij leggen je uit waarom je dit moet vermijden

Janine image
door Janine

26 Augustus 2023

Je moet de was 's nachts niet ophangen: wij leggen je uit waarom je dit moet vermijden
Advertisement

Wie doet de was niet? Het is zeker een van de meest voorkomende praktijken in alle huizen ter wereld. Was na was kan de stof echter aangetast en beschadigd raken. Daarom moeten we voorzichtig zijn, zodat onze kledingstukken gezond blijven, niet vaal worden en niet gaan stinken.

Er zijn veel technieken om dit allemaal te voorkomen, maar er is vooral één ding dat je eigenlijk niet moet doen als je de was doet: de was 's nachts ophangen. De redenen zijn meer dan terecht. Laten we eens kijken.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De wasmachine is een uitvinding die, het behoeft geen betoog, de levens van veel mensen heeft veranderd. Een nuttige technologie die ons tijd en moeite bespaart, maar die wel een flinke impact heeft op onze rekeningen. Om ervoor te zorgen dat deze laatste niet buitensporig stijgen, is het noodzakelijk om het meest geschikte tijdstip te vinden, meestal de avond.

De meest populaire tijd, dat kunnen we niet ontkennen, vooral als je wilt besparen, maar ook de meest rampzalige. Waarom?

Advertisement
Je moet de was 's nachts niet ophangen: wij leggen je uit waarom je dit moet vermijden - 2

We hebben gezegd dat degenen die geld willen besparen de wasmachine 's nachts en bij het vallen van de avond aanzetten, maar er zijn ook mensen die dit doen vanwege tijdgebrek overdag. Alles kunnen doen in een tijdsbestek van uren waarin we wakker zijn, is praktisch onmogelijk, dus elk moment is goed om wat klusjes te doen. Maar pas op: kleding wassen en 's avonds ophangen is helemaal niet goed.

Het is natuurlijk een veel voorkomende praktijk, maar het is zeker niet goed voor je en misschien weten maar heel weinig mensen waarom.

Hippopx

Hippopx

's Avonds kleding ophangen komt vaker voor dan je denkt, maar hoe goed is het voor onze was? Een vraag die bijna zinloos lijkt, maar die dat in plaats daarvan helemaal niet is. 's Avonds kleding ophangen is in de eerste plaats niet goed voor de kleding. Op dat tijdstip van de avond zijn de zonnestralen niet meer zo actief als overdag, de temperaturen zijn niet hoog, en de luchtvochtigheid daalt, waardoor het wasgoed niet kan drogen. Het resterende water dat erin achterblijft, impregneert alleen de vezels van de stof en veroorzaakt verschillende schades. De eerste van alles is het ontstaan ​​van nare geuren.

Het is daarom altijd raadzaam om te voorkomen dat je het wasgoed 's avonds op het droogrek legt, het vocht dat daarin zit, verdampt misschien niet en veroorzaakt schade aan onze kleding. Het is dus beter om de voorkeur te geven aan de uren overdag, door ervoor te zorgen dat je het niet in direct zonlicht plaatst, maar in beschut, zodat de kleuren niet veranderen.

Heb je hier ooit over nagedacht, of ben jij een van die mensen die de voorkeur geeft aan “avond”-wasjes?

Advertisement