Een onderzeeër stuitte op het langste wezen ter wereld (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

09 December 2022

Een onderzeeër stuitte op het langste wezen ter wereld (+ VIDEO)
Advertisement

De diepten van de wateren hebben altijd belangstelling voor de mens gewekt, zozeer zelfs dat hij ertoe werd aangezet fantastische verhalen te verzinnen en mythologische wezens voor te stellen. Het meest opvallende voorbeeld wordt vertegenwoordigd door Jules Verne en zijn "Twintigduizend mijlen onder zee", waarin prachtige marine dieren worden beschreven.

De wens om erachter te komen of deze fantasieën waar waren of niet, heeft talloze avonturiers en experts ertoe aangezet om te verkennen totdat ze de diepten van de zee bereiken en verkennen. Het lijkt erop dat zo'n wezen is ontdekt. Laten we eens kijken wat het is.

via The Guardian

Advertisement
SchmidtOcean/Twitter

SchmidtOcean/Twitter

Enkele wetenschappers kwamen tijdens een verkenning in een onderzeeër, ongeveer 600 meter diep in een van de onderzeese canyons voor de kust van West-Australië, bij toeval een buitengewoon wezen tegen, met een lengte die nog nooit eerder was gezien. De camera's van het voertuig wisten dit dier te filmen.

Advertisement
SchmidtOcean/Twitter

SchmidtOcean/Twitter

Het doel van dat team van wetenschappers was uitsluitend om het leven op de zeebodem te onderzoeken, maar plotseling kwamen ze iets heel wonderbaarlijks tegen, een gigantisch wezen dat eruitzag als een heel lange gelei. Ze ontdekten het puur bij toeval.

"Het was als een heel lang touw dat aan de horizon te zien was - zegt Nerida Wilson van het Western Australian Museum -, iedereen die aan boord was, was plotseling stomverbaasd, ze begonnen zich af te vragen wat ze aan het observeren waren. Zijn lengte is ongeveer 45 meter (tenminste dat was de berekende meting), wat hem het langste schepsel zou maken dat er bestaat, veel langer dan een blauwe vinvis."

Concreet zou het een nieuwe soort van het geslacht Apolemia zijn. Het behoort tot dezelfde familie als kwallen, maar met een extreem langgerekte vorm bouwen ze hun lichaam op een unieke manier op. Op het moment dat het werd vastgelegd, nam het een spiraalvorm aan, een positie die waarschijnlijk werd ingenomen met de bedoeling zich te voeden.

"We kwamen dichtbij en slaagden er zelfs in om wat beeldmateriaal te maken."

Een werkelijk uitzonderlijke ontdekking, die een stap voorwaarts zou kunnen betekenen voor de studie van mariene soorten.

Advertisement