Waarom worden schepen te water gelaten door een fles champagne te breken? Er is een specifieke reden voor

Janine image
door Janine

10 Juli 2023

Waarom worden schepen te water gelaten door een fles champagne te breken? Er is een specifieke reden voor
Advertisement

De eerste reis van een schip wordt, volgens de traditie, ingehuldigd door een bijzondere scheepsdoop, een goed voorteken voor de eerste oversteek van de boot, zodat deze zonder enige vorm van obstakels de haven kan bereiken waarnaar ze op weg is. Om dit te doen is het gebruikelijk om een ​​fles wijn of, tegenwoordig, champagne, tegen de romp te breken, maar hoe is dit gebruik ontstaan ​​en op wat voor manier? Laten we er samen achter komen.

via VinePair

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Al vele eeuwen is het een traditie om de eerste reis van een schip in te luiden met de tewaterlating, of beter gezegd het breken van een fles wijn tegen de romp. Waarom werd voor deze drank gekozen?

Wijn, zoals bekend is, kan verschillende sterktes en verschillende kleuren hebben, zonder bubbels of sprankelend zijn, en wordt verkregen uit een proces dat begint met de oogst en fermentatie van de druiven.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Op basis van het productieproces en de wijngaard krijgt het een ander aroma en andere kenmerken. Een glas wijn drinken met vrienden tijdens de maaltijden, zonder al te veel te consumeren, is altijd synoniem geweest voor gezelligheid en gemoedelijkheid, maar waarom wordt het gebruikt als een ritueel voor de inhuldiging van boten?

Deze oude traditie is eeuwenlang intact gebleven, ook al heeft de wijn na verloop van tijd plaatsgemaakt voor de meest kostbare champagne, die wordt beschouwd als de aristocratische drank bij uitstek. Maar wat is de reden voor deze merkwaardige gewoonte?

picryl

picryl

Dit gebaar, dat we allemaal minstens één keer in films hebben kunnen bewonderen, gaat terug tot het menselijke verlangen om bescherming te krijgen van de goden. Oorspronkelijk werd er echter geen drank gebruikt: de Babyloniërs gebruikten in feite het bloed dat werd verkregen uit dierenoffers.

Later werd dit vervangen door rode wijn, waarvan de kleur vergelijkbaar was met wat eerder werd gebruikt om geluk en gunst uit de hemel aan te trekken. Pas in 1891 kwam er champagne, toen koningin Victoria van Engeland de marinekruiser HMS Royal Arthur te water liet. Bij de adel was het gebruikelijk om zilveren bekers in zee te gooien nadat ze de inhoud hadden opgedronken, een oplossing die al snel te duur bleek te zijn.

National Museum of the U.S. Navy/Wikimedia commons

National Museum of the U.S. Navy/Wikimedia commons

Zo werd de wijn vervangen door de meer prestigieuze champagne om een ​​verwijzing naar de adel te behouden, zonder teveel te verspillen. Het fundamentele was en is nog steeds dat de fles breekt op het moment dat hij de romp raakt. Als dit in het verleden niet gebeurde, werd dat als een slecht teken beschouwd en werden de boten niet gebruikt. Het breken van de fles werd daarentegen beschouwd als een uitstekend voorteken, een symbool van goddelijke zegen. Sommige moderne zeelieden gebruiken zelfs whisky om hun schepen te water te laten.

Velen vinden dat dit gebruik moet worden gehandhaafd, aangezien de Titanic voorafgaand aan haar enige reis geen “alcoholische” doop had ontvangen... wat denk jij?

Advertisement