Wat is het grootste getal dat je kunt maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen?

Janine image
door Janine

14 Juli 2023

Wat is het grootste getal dat je kunt maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen?
Advertisement

Raadsels fascineren veel mensen, omdat ze een echte uitdaging vormen. Er zijn veel mensen die van wiskunde en raadsels houden. In dit geval is er de vereniging van deze twee elementen. Zodra fans een quiz voor zich zien, kunnen ze niet anders dan zich hals over kop storten op het oplossen ervan. Lukt het jou daarom om het hoogste getal te vinden dat gevormd kan worden door slechts en uitsluitend 2 lucifers te verplaatsen? Het is een moeilijke onderneming die maar weinigen overwinnen. Kun je de oplossing vinden? Daag jezelf uit...

Advertisement

Vind het hoogste getal dat kan worden gevormd door slechts 2 lucifers te verplaatsen

Vind het hoogste getal dat kan worden gevormd door slechts 2 lucifers te verplaatsen

Deze raadsels zijn geschikt om je grenzen te begrijpen, omdat je erbij betrokken raakt en je redeneervermogen op de proef stelt. In dit geval zijn er 18 lucifers die gerangschikt zijn om het getal 508 te vormen. Maar als je twee lucifers van deze afbeelding zou nemen en ze ergens anders zou plaatsen, zou je een nieuw getal kunnen vormen. De uitdaging in dit geval is om het hoogste getal te vinden dat gevormd kan worden.

Advertisement
Pexels

Pexels

Er is geen tijdslimiet om de puzzel op te lossen, je hoeft alleen maar de juiste oplossing te vinden. Denk buiten de gebaande paden en je zult het resultaat vinden.

Als je, hoe hard je ook je best deed, niet het hoogst mogelijke getal kon vinden: hier is de oplossing.

De oplossing

De oplossing

Bij het observeren van de afbeelding van de oplossing zou men zeer perplex kunnen zijn, omdat de verplaatste lucifers niet 2 maar 4 lijken te zijn, maar hoe is het mogelijk om aan dit aantal te komen? Heel simpel, door buiten de gebaande paden te denken: het hoogste getal dat gevormd kan worden is 81151.

De truc is om jezelf niet te beperken tot slechts 3 cijfers. Verander gewoon de "0" in twee "1" en gebruik de twee lucifers om een ​​nieuwe "1" voor de 5 te maken (wat 15118 geeft). Nu is het noodzakelijk om alles om te draaien en uit te komen op het cijfer van: 81151.

Ben jij erin geslaagd?

Advertisement