Corrigeer de optelsom door slechts twee lucifers te verplaatsen: lukt het je?

Janine image
door Janine

17 Juli 2023

Corrigeer de optelsom door slechts twee lucifers te verplaatsen: lukt het je?
Advertisement

Wiskundige raadsels boeien veel mensen, liefhebbers verspillen, zodra ze ze zien, geen tijd met het lezen van de opdracht en proberen de test op te lossen. Ze willen als eerste de oplossing vinden, bewijzen dat ze de beste zijn, en vaak ook de snelste. Maar door haastig te zijn lukt het je niet altijd het resultaat te vinden.

In de afbeelding vormen de lucifers een onjuiste optelsom, maar het is mogelijk om deze te corrigeren door slechts twee lucifers te verplaatsen. Ben jij in staat om dat te doen? Test jezelf...

Advertisement
Corrigeer de optelsom door slechts twee lucifers te verplaatsen: lukt het je? - 1

Het is fundamenteel om buiten de gebaande paden te denken, alleen door na te denken over de foto en over hoe je het obstakel kunt omzeilen, wordt het mogelijk om de oplossing te vinden. De optelsom die met de lucifers is gemaakt, is duidelijk verkeerd omdat 1+1 nooit gelijk kan zijn aan 5. Juist om deze reden wordt het noodzakelijk om in te grijpen en het probleem op te lossen. Bij het naderen van het raadsel proberen sommigen het uit hun hoofd op te lossen terwijl anderen zich met pen en papier wapenen en koste wat het kost proberen het resultaat te bereiken.

Advertisement
Pexels

Pexels

Het is niet eenvoudig om de oplossing te vinden, maar het is ook niet ingewikkeld, je hoeft je alleen maar op de afbeelding te concentreren en na te denken over welke lucifers je moet verwijderen om een ​​correcte som te creëren. Je kunt er zo lang over nadenken als je wilt, er is geen timer. Natuurlijk, hoe minder tijd het kost, hoe zekerder je kunt zijn van je intellectuele niveau.

Als je er niet in geslaagd bent, het geeft niet, hieronder hebben we de oplossing en hoe je het kunt oplossen.

Corrigeer de optelsom door slechts twee lucifers te verplaatsen: lukt het je? - 3

Om de som op te lossen, moet je gewoon twee lucifers verplaatsen, de eerste moeilijkheid is om te bepalen welke je moet verplaatsen. Omdat het altijd een som moet blijven. De eerste lucifer die moet worden verwijderd, is de verticale die wordt gebruikt om de plus te vormen, voeg deze vervolgens toe aan de 5 om een ​​9 te vormen, waarna je eenvoudig de lucifer in het midden van de 9 verwijdert en verplaatst om een ​​nul te vormen. Op deze manier transformeert de som en wordt 1-1=0.

Heb je het opgelost of heb je naar de oplossing gekeken?

Advertisement