Als je weet hoeveel getallen er in de tekening verborgen zijn, heb je een goed getraind brein

Janine image
door Janine

18 Juli 2023

Als je weet hoeveel getallen er in de tekening verborgen zijn, heb je een goed getraind brein
Advertisement

Er is een grote verscheidenheid aan raadsels: het detail in de afbeelding vinden, het andere cijfer of de andere letter vinden, twee lucifers verplaatsen om een ​​precieze vorm of waarde te krijgen... ze testen allemaal de capaciteiten van onze hersenen, van wiskundige tot logische vaardigheden. Raadsels en spelletjes van dit genre zijn een geweldige manier om je hersenen wakker te houden, ze te trainen om “buiten de schema’s” te denken. Zoals ons keer op keer is verteld, zijn de hersenen als een spier en moeten ze worden getraind om resultaten te krijgen.

via https://www.pinterest.it/pin/3...

Advertisement

Hoeveel getallen zie jij?

Hoeveel getallen zie jij?

In dit artikel stellen we een raadsel voor dat, ondanks de aanwezigheid van getallen, niets met wiskunde te maken heeft. In feite is het nodig om uit te zoeken hoeveel getallen er verborgen zijn in de figuur, in wat lijkt op een ongeordende massa cijfers. Sommige cijfers zijn in één oogopslag zichtbaar, maar er staan ​​meer getallen in de figuur dan je zou verwachten.

Advertisement
pixabay

pixabay

Sommigen zeggen dat er 5 of 6 cijfers zijn, maar de cijfers in de tekening zijn er meer, bijna het dubbele. Om je te helpen geven we je twee aanwijzingen: de eerste aanwijzing is dat het slechts getallen zijn met één cijfer, terwijl de tweede aanwijzing is dat je de afbeelding ondersteboven moet houden om ze allemaal te vinden.

We geven je nog een paar momenten om het te proberen, maar als je echt niet kunt wachten om erachter te komen hoeveel cijfers er in de afbeelding verborgen zijn, geven we je het aantal: 9.

Ja echt, er zijn 9 nummers verborgen in de foto: ga nu terug naar de bovenkant van het artikel om ze te vinden!

Lukt het je niet, dan vind je hieronder een afbeelding met de aangegeven oplossing.

De oplossing

De oplossing

Dit zijn alle nummers die je in de afbeelding kunt vinden. Zoals we je hebben verteld, zijn dit slechts nummers met één cijfer en om er een te vinden, moet je de afbeelding ondersteboven keren en zo het nummer 7 identificeren. Veel mensen hebben er niet aan gedacht om de "0" tussen de verborgen cijfers in te voegen, maar het is er wel! De andere getallen die gevonden kunnen worden zijn 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9.

Zoals je kunt zien, ontbreekt het cijfer 5. Er circuleren enkele oplossingen voor het spel op het web die ook dit nummer bevatten, dat echter meer op een "S" lijkt dan op een 5, en bestaat uit het onderste deel van de "6" en het bovenste deel van de "2". We hebben echter besloten om het niet op te nemen, omdat de gelijkenis met 5 twijfelachtig is.

Hoeveel cijfers heb jij gevonden?

Advertisement