Kun jij het andere dier op deze foto in minder dan 10 seconden vinden?

Janine image
door Janine

20 Juli 2023

Kun jij het andere dier op deze foto in minder dan 10 seconden vinden?
Advertisement

Raadsels met verborgen dingen hebben jong en oud altijd gefascineerd. In feite zijn ze binnen ieders bereik, aangezien wiskundige vaardigheden die pas later met studies kunnen worden geleerd, niet nodig zijn voor hun resolutie. Om de oplossing voor dit type spel te vinden, is het in feite alleen nodig om goed te kijken en je niet te laten afleiden door de meerdere herhaalde afbeeldingen.

In dit raadsel bestaande uit vele leeuwen is er een die anders is dan alle andere. Kun je hem vinden?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Als je zo'n raadsel voor je ogen vindt, is de eerste indruk "Makkelijk! Het moet ergens zijn!", maar dan bekijk je de tekeningen en merk je dat het zo eenvoudig niet is. Hoe anders is het dier in kwestie? In de uitdrukking? In grootte? Of vanwege een ander element? Het oog moet waakzaam en scherp blijven tot in het kleinste detail.

Advertisement
Kun jij het andere dier op deze foto in minder dan 10 seconden vinden? - 2

Sommigen gebruiken trucs om deze raadsels op te lossen: wanneer het oog te veel focust op de kleinste details, verliest het het overzicht en verhindert dit een snelle oplossing van het spel. Je moet wel op de details letten, maar zonder de globale visie te verliezen. In feite kan het oog gemakkelijk de verschillen tussen ogenschijnlijk identieke afbeeldingen identificeren, zelfs met behoud van een algemeen zicht.

Het spel wacht nog steeds op een antwoord: heb je de leeuw gevonden die anders is dan alle anderen?

pixabay

pixabay

Als je tot hier bent gekomen, komt dat omdat je de andere leeuw niet hebt kunnen vinden. Of je hebt hem wel gevonden, maar je wilt er zeker van zijn dat het klopt.

Op de door ons voorgestelde foto staat dan ook een leeuw die in één kenmerk verschilt van de anderen, namelijk de kleur van de manen. Net als in de natuur kunnen leeuwen verschillende tinten hebben, van de donkerste tot de lichtste manen. De leeuw in kwestie heeft lichtere manen dan alle anderen.

Zijn positie is als volgt: tiende positie, derde rij. Heb je hem gevonden? Kijk naar de afbeelding om hem zonder enige twijfel te identificeren.

Advertisement