Kun jij het andere element vinden? Er is een nummer 3 die anders is dan de anderen

Janine image
door Janine

20 Juli 2023

Kun jij het andere element vinden? Er is een nummer 3 die anders is dan de anderen
Advertisement

Als je dit artikel hebt geopend, is dat omdat je jezelf graag uitdaagt, maar vooral je gezichtsvermogen wilt testen. Om dit spel op te lossen en al de andere spelletjes die bestaat uit het vinden van een ander element tussen de vele die er hetzelfde uitzien, heb je geen heel goed gezichtsvermogen nodig. Je hebt eerder een scherp oog nodig om de minimale verschillen tussen elementen, in dit geval getallen, op te vangen die er allemaal hetzelfde uitzien.

Kun jij het verschillende element vinden?

Advertisement

Zoek de omgekeerde 3

Zoek de omgekeerde 3

Curioctopus

Hier is een bijna oneindige reeks getallen 3. Het getal 3 in de geschiedenis van de wiskunde die we kennen, wordt beschouwd als het perfecte getal. Maar waarom is het getal 3 het "perfecte" getal?

De reden stamt uit de tijd van Pythagoras, een Griekse filosoof en wiskundige die leefde in de 6e eeuw voor Christus. De manier van denken die hij oprichtte, de Pythagoreïsche school, was vooral dol op het getal 3, zozeer zelfs dat het werd beschouwd als een volmaakt getal. De reden is dat drie staat voor de vereniging van een eigenschap van getallen: 3 is in feite de som van 2, een even getal en deelbaarheid, en van het getal 1, een oneven priemgetal. Dus drie is de vereniging van even en oneven.

Advertisement
Kun jij het andere element vinden? Er is een nummer 3 die anders is dan de anderen - 2

Maar laten we teruggaan naar het spel waar je het andere getal 3 moet vinden. In de afbeelding, hoewel de nummers er allemaal hetzelfde uitzien, is er een die verschilt van de andere. Het is een ondersteboven nummer 3, of meer om precies te zijn verticaal gespiegeld.

Dit betekent dat de verschillende 3 de "buikjes” open heeft naar links en niet naar rechts, zoals het getal 3. Dit kleine verschil brengt de hersenen in moeilijkheden: zullen je hersenen de  verschillende 3 kunnen vinden?

Als je je afvraagt ​​waar het is en je begint te vermoeden dat het allemaal een grap is en dat er echt geen andere 3 in de afbeelding staat, onthullen we de oplossing: de omgekeerde 3 is er echt en staat in de laatste rij. Probeer of je het met deze kleine aanwijzing kunt vinden. Als dat niet voldoende is, dan geven we je de precieze oplossing: de 3 staat ​​op de laatste rij, op de derde plek!

Nu je het hebt gevonden, lijkt het je vreemd dat je het omgekeerde getal 3 niet eerder zag, nietwaar?

Advertisement