Logische test: welk glas heeft het meeste water? Probeer het te raden

Janine image
door Janine

24 Juli 2023

Logische test: welk glas heeft het meeste water? Probeer het te raden
Advertisement

Raadsels boeien veel mensen, zetten veel mensen ertoe aan zichzelf te testen die proberen ze op alle mogelijke manieren op te lossen. Deze puzzels worden gezien als een uitdaging tegen jezelf, maar vooral als een poging om buiten de gebaande paden te leren denken. Zodra er een raadsel voor hun ogen verschijnt, verspillen ze geen tijd met het lezen van de opdracht en proberen ze het juiste antwoord te vinden. Ze willen als eerste de oplossing vinden.

Weet jij in welk glas de meeste water zit? Daag jezelf uit. Als je het juiste antwoord kunt geven, mag je jezelf een echt genie noemen.

Advertisement
pixabay

pixabay

Op de foto zijn vier glazen te zien. In elk van hen zit een ander voorwerp (een schaar, een paperclip, een gum en een horloge). Op het eerste gezicht lijkt het alsof de hoeveelheid water in alle glazen gelijk is, maar dat is niet het geval omdat er rekening moet worden gehouden met hydrostatische stuwkracht, beter bekend als de wet van Archimedes.

Wanneer een vast lichaam in water wordt ondergedompeld, merken we dat het waterpeil  toeneemt. Om deze hersenkraker op te lossen, wordt het essentieel om jezelf van alles te isoleren en je te concentreren, proberen te begrijpen wat de beste weg is om het juiste antwoord te geven. Je moet de hele foto goed bekijken en alle objecten in de glazen analyseren.

Als je de oplossing niet hebt kunnen vinden, zullen we het je hieronder vertellen. Kijk eerst nog even om erachter te komen welk glas het meeste water bevat.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Om de oplossing te vinden, is het daarom noodzakelijk om rekening te houden met de wet van Archimedes, die inhoudt dat de aanwezigheid van een voorwerp in een vloeistof een bepaalde hoeveelheid van die vloeistof naar boven verplaatst. Daarom, in dit geval, hoe groter het volume van het lichaam, des te meer zal de hoeveelheid water worden verplaatst.

Dat gezegd hebbende, wordt het gemakkelijk om de oplossing te vinden. Denk maar aan het volume van objecten ondergedompeld in water. Het juiste antwoord is dus b. Omdat de paperclip die in het glas is ondergedompeld een minimale hoeveelheid water zal verplaatsen. Dit betekent dus dat voorheen het vloeistofniveau hoger was dan in andere glazen.

Wist jij het te raden?

Advertisement