Kun jij in 10 seconden 3 driehoeken maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen?

Janine image
door Janine

02 Augustus 2023

Kun jij in 10 seconden 3 driehoeken maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen?
Advertisement

Mensen houden ervan om even te pauzeren ​​en raadsels uit te proberen, omdat ze op deze manier altijd hun brein getraind houden. Er zijn talloze mensen die dol zijn op puzzels en die op alle mogelijke manieren proberen ze op te lossen, ze denken na over hoe ze het resultaat in de kortst mogelijke tijd kunnen bereiken. Ze beschouwen het als een uitdaging tegen zichzelf en tegen de tijd. Ze analyseren de afbeelding en observeren elk detail waarmee ze het juiste antwoord kunnen vinden. In dit geval moet je 3 driehoeken kunnen maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen. Maar je moet het in 10 seconden doen, denk je dat het je zal lukken? Verspil geen tijd en stel jezelf meteen op de proef.

Advertisement
Kun jij in 10 seconden 3 driehoeken maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen? - 1

De puzzels waar mensen het meest van houden, zijn die van logica, omdat je er diep over moet nadenken, maar vooral door buiten de gebaande paden te denken. De afbeelding toont 16 lucifers die zijn gerangschikt in twee driehoeken, een grotere en een kleinere, waarbij de grotere 12 elementen heeft en de kleinere 6 elementen. De vraag die in de afbeelding wordt gesteld, is of het mogelijk is om deze twee driehoeken in slechts 10 seconden in drie driehoeken te veranderen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Er is een oplossing en het is er niet slechts één, concentreer je gewoon op de foto, begrijp de opdracht en evalueer welke bewegingen je moet maken. Snelheid leidt niet tot resultaat, vaak haasten mensen zich en proberen het juiste antwoord te geven, maken fouten of kunnen het niet vinden. 10 seconden zijn genoeg, in deze tijd is het mogelijk om het doel te bereiken, je hoeft alleen maar te bedenken dat er 3 driehoeken gemaakt moeten worden.

Als je niet weet welke lucifers je moet verplaatsen, geen paniek, hier is de oplossing. Wat je ook hebt gevonden, je kunt tevreden zijn. Als je er daarentegen niet in bent geslaagd, maak je geen zorgen, je hebt nog andere mogelijkheden om jezelf te testen. Het doel van puzzels is om te leren redeneren.

Kun jij in 10 seconden 3 driehoeken maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen? - 3

De eerste oplossing is om de twee lucifers die de driehoek vormen te verplaatsen. Zo ontstaan er 3 driehoeken: 2 grote driehoeken en 1 kleinere driehoek in het midden. Het is alsof het twee overlappende driehoeken zijn en hun snijpunten een derde creëren. Als je deze oplossing niet hebt gevonden, is het waarschijnlijk dat je het resultaat op de volgende manier hebt bereikt.

Kun jij in 10 seconden 3 driehoeken maken door slechts 2 lucifers te verplaatsen? - 4

De andere oplossing is om van de kleinere driehoek twee nog kleinere te maken die elk uit 3 lucifers bestaan. Op deze manier zal een grotere figuur kleinere figuren in zichzelf omsluiten.

Misschien lijkt deze tweede manier de gemakkelijkste. Terwijl het in het eerste geval nodig is om er meer tijd aan te besteden, lijkt de tweede oplossing misschien directer.

Heb je de vraag kunnen oplossen? Welke oplossing had jij?

Advertisement