Kun jij de wiskundige bewerking corrigeren door slechts twee lucifers te verplaatsen? Daag jezelf uit

Janine image
door Janine

31 Juli 2023

Kun jij de wiskundige bewerking corrigeren door slechts twee lucifers te verplaatsen? Daag jezelf uit
Advertisement

Wiskundige raadsels zetten veel mensen ertoe aan om ze uit te proberen. Quizzen houden het brein getraind, en daarom besluiten velen, zodra ze er een vinden, onmiddellijk om te proberen het op te lossen. Ze verspillen geen tijd, ze lezen de opdracht en proberen in de kortst mogelijke tijd het juiste antwoord te vinden. Iedereen hoopt de snelste te zijn, om te pronken met hun vaardigheden, maar er is geen haast, je moet de tijd nemen. In dit geval moet een wiskundige som worden opgelost, door twee lucifers te verplaatsen kun je een ​​juiste vergelijking maken. Lukt het je om het in minder dan tien seconden te doen? Daag jezelf uit... Ontdek of je een genie bent.

Advertisement
Kun jij de wiskundige bewerking corrigeren door slechts twee lucifers te verplaatsen? Daag jezelf uit - 1

Er is een som in de afbeelding, om precies te zijn een aftreksom. Jammer dat het fout is. In feite is het doel van de quiz om het juiste resultaat te vinden door twee lucifers te verplaatsen. Als 0 zou worden afgetrokken van 7, zou het resultaat nooit 6 zijn, daarom is het noodzakelijk om alternatieve manieren te vinden om een ​​correct resultaat te krijgen. Sommigen proberen uit hun hoofd te bedenken welke elementen ze moeten verplaatsen en vervolgens welke getallen ze moeten vormen zodat de som klopt, terwijl anderen liever pen en papier gebruiken en verschillende pogingen ondernemen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Om de som op te lossen hoef je geen wiskundige te zijn, je hoeft alleen maar buiten de gebaande paden te leren denken, niet alleen nadenken over hoe je de getallen kunt veranderen zodat de som wordt opgelost, maar begrijpen waar je de lucifers moet plaatsen. Haast je niet, 30 seconden is voldoende, lukt het je niet binnen de vastgestelde tijd, neem dan nog even de tijd.

Als je de oplossing echter niet hebt kunnen vinden, geen probleem, hier is het resultaat. Je krijgt nog meer kansen om jezelf te testen.

Kun jij de wiskundige bewerking corrigeren door slechts twee lucifers te verplaatsen? Daag jezelf uit - 3

De truc was om enkele cijfers om te zetten in dubbele cijfers. Als je de twee horizontale lucifers van de nul weghaalt, krijg je een elf en als je die twee voor de 7 verplaatst krijg je een ​​17. Op deze manier wordt de som 17-11=6. De aftreksom is dus correct.

Soms kan zelfs het veranderen van je perspectief problemen oplossen.

Is het jou gelukt?

Advertisement