Wil je stoppen met strijken? Met slechts één ingrediënt haal je de kreukels uit je wasgoed

Janine image
door Janine

02 Augustus 2023

Wil je stoppen met strijken? Met slechts één ingrediënt haal je de kreukels uit je wasgoed
Advertisement

Strijken is een van die huishoudelijke klusjes die je graag zou willen vermijden, maar die onvermijdelijk lijkt. Er is echter een truc - of eigenlijk meer dan één - die ervoor kan zorgen dat je het strijkijzer voor eens en voor altijd in de kast kunt laten liggen en dat als je het eenmaal probeert, je het blijft doen. Laten we eens kijken wat het is.

via Clean Cult

Advertisement

Is strijken echt onvermijdelijk?

Is strijken echt onvermijdelijk?

Pixabay

Voor sommigen kan strijken zelfs ontspannend zijn, maar voor de meeste mensen is het een vervelende klus, vooral als het gezin groot is of als je de neiging hebt om je kleding heel vaak te wassen.

Bovendien is blootstelling aan de stoom van dit apparaat in warme periodes allesbehalve aangenaam. Sommigen geven zelfs het gebruik ervan op en kiezen ervoor hun kleding op te hangen op een manier zodat er zich geen kreukels vormen, maar er is een veel betere methode om dit te voorkomen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Voor sommige soorten kleding is het voldoende om een ​​heel eenvoudig trucje toe te passen, waarmee je het gebruik van het strijkijzer kunt vermijden of op zijn minst verminderen.

Strijken is niet alleen saai, ondanks dat je ondertussen tv kijkt of naar muziek luistert, maar het kost ook geld, omdat het apparaat onvermijdelijk stroom verbruikt.

Om kreuken in gewassen kleding en dus de noodzaak om te strijken te beperken, volstaat het om een ​​veelgebruikt ingrediënt te gebruiken dat we allemaal in huis hebben. Wat is het en hoe gebruik je het?

Witte azijn in de wasmachine: daarom verwijdert het kreukels uit het wasgoed

Witte azijn in de wasmachine: daarom verwijdert het kreukels uit het wasgoed

Curioctopus

Het gaat om witte azijn, een ingrediënt waarvan bekend is dat het nuttig is bij tal van huishoudelijke taken. Om vervelende kreukels in je wasgoed te voorkomen, doe je een half glas wasmiddel in het bakje of direct in de trommel. Hierdoor worden de vezels van de stoffen zachter, waardoor het eindresultaat “gladder” wordt. Dit geldt ook voor gordijnen en lakens, die lastiger te strijken zijn.

Bovendien kun je na het wassen een spray maken op basis van een kwart azijn en driekwart water, om direct op het wasgoed te spuiten en vervolgens aan de lucht te laten drogen. Deze oplossing is echter niet geschikt voor alle kledingstukken: veel synthetische kleding mag bijvoorbeeld niet in aanraking komen met azijn.

Maar dat is nog niet alles: er zijn andere methoden om kreukels in kleding te voorkomen.

Andere trucs om afscheid te nemen van het strijkijzer

Andere trucs om afscheid te nemen van het strijkijzer

Pixabay

Een daarvan is om een ​​paar ijsblokjes in de droger te doen, voor het einde van de was of tijdens een snelle cyclus op hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat stoom, die de meeste kreuken uit de stoffen verwijdert. Nadat het wasgoed is verwijderd, kan het op een vlakke ondergrond worden geplaatst en worden verwarmd met een föhn.

Als je een jurk wilt dragen, maar hij is gekreukt en je hebt weinig tijd, dan kun je hem na het douchen in de douchecabine hangen en blootstellen aan de warme hitte die de stof zachter maakt.

Ten slotte is er de truc van de vochtige handdoek: nadat je hem op het te strijken kledingstuk hebt gelegd, druk je hard om zelfs de ergste kreukels te verwijderen. Op dat punt kun je het ophangen en laten drogen.

Kende je deze trucs om strijken te voorkomen? Gebruik je een bepaalde methode om het strijkijzer zo min mogelijk te gebruiken?

Advertisement