Visuele puzzel: probeer de verschillende draak binnen 10 seconden te vinden

Janine image
door Janine

01 Augustus 2023

Visuele puzzel: probeer de verschillende draak binnen 10 seconden te vinden
Advertisement

De puzzels kunnen verschillende vormen en instellingen hebben, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: het gezichtsvermogen en de concentratie van de deelnemers testen en hen uitdagen om in zeer korte tijd de oplossing te vinden. Optische tests kunnen je uitnodigen om binnen enkele seconden een verborgen en gecamoufleerd object in een verwarde context te identificeren, of om een ​​letter temidden van een reeks cijfers te vinden, of zelfs om het cijfer dat verschilt van alle andere te vinden. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos, maar ze zijn allemaal leuk en erop gericht om te ontdekken hoe getraind je geest is.

Als je het spel wilt uitproberen dat we je gaan aanbieden, hoef je alleen maar goed naar de afbeelding te kijken. Klaar? Start!

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Laten we, voordat we de stopwatch starten, uitleggen waar deze test uit bestaat: het doel is om de verschillende elementen in de reeks symbolen te vinden die allemaal hetzelfde lijken. Zoals je kunt zien, is het een reeks draken in blauwtinten: ze zien er allemaal hetzelfde uit, maar toch is er één anders dan de anderen.

Hoe? Een van hen heeft een bijzonderheid die hem onderscheidt, maar het is niet de vorm: wat hem anders maakt dan de andere is de kleur. Wees echter voorzichtig! Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Slechts één detail heeft een andere kleur, dus het zal niet zo gemakkelijk zijn om het binnen de ingestelde tijd, die slechts tien seconden is, te zien.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Op dit punt kun je de stopwatch echt starten, alleen spelen of de quiz delen met iemand anders om elkaar uit te dagen: als de tien seconden voorbij zijn, kun je uiteraard nog zo lang spelen als je wilt voordat je de oplossing van het raadsel ontdekt.

Om de verschillende elementen te kunnen vinden, moet je je concentreren op de bijzonderheden, de grootst mogelijke aandacht besteden aan details, maar de afbeelding als geheel omarmen: in feite kan het observeren van één draak per keer je tijd verspillen, terwijl een globale en brede visie de onderneming zal vergemakkelijken, waardoor de verschillende kleuren uit de context naar voren komen.

Wanneer je wilt, kun je naar beneden scrollen om erachter te komen waar het verschillend gekleurde symbool zich verbergt.

Curioctopus

Curioctopus

Gevonden! De draak met de lichtere "snuit", helderder blauw dan de andere, staat daar, in de zesde kolom van links, in rij nummer 4. Is het je gelukt of had je hulp nodig, of wat meer tijd om het te doen?

Het belangrijkste is in ieder geval dat je deze optische quiz leuk vond om te doen!

Advertisement