Aandachtstest: hoeveel vakjes zijn er? Er zijn er veel meer dan je denkt

Janine image
door Janine

04 Augustus 2023

Aandachtstest: hoeveel vakjes zijn er? Er zijn er veel meer dan je denkt
Advertisement

Mensen houden ervan om hun intelligentie dagelijks te testen, en een van de snelste manieren om dit te doen is door puzzels te maken. Het vertegenwoordigt een moment van bezinning met zichzelf, waarbij je even de tijd neemt om jezelf van de wereld af te zonderen en het uitsluitend door te brengen door te redeneren. Ook is het oplossen van raadsels een goede manier om je geest scherp te houden.

Advertisement

Hoeveel vierkanten zijn er?

Hoeveel vierkanten zijn er?

Er zijn talloze mensen die gek zijn op puzzels, en ze proberen ze op alle mogelijke manieren op te lossen, ze denken na over hoe ze het resultaat in de kortst mogelijke tijd kunnen bereiken. Ze beschouwen het als een uitdaging tegen zichzelf en tegen de tijd. Ze analyseren het hele plaatje en observeren elk detail waarmee ze het juiste antwoord kunnen vinden. In dit geval moet je het exacte aantal vierkanten kunnen vinden. Maar alles heeft een tijd, je moet het in 11 seconden doen, gaat dat lukken? Verspil geen moment en stel jezelf meteen op de proef.

De puzzels waar mensen het meest van houden, zijn die van logica, omdat je er diep over moet nadenken door verplaatsingen te realiseren, maar vooral door buiten de gebaande paden te denken.

Advertisement
Pexels

Pexels

De oplossing is niet moeilijk, je moet gewoon goed kijken en het aantal vierkanten tellen, het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het niet, je hoeft alleen maar na te denken en te denken dat sommige vierkanten zich misschien verstoppen. Sommigen bewapenen zich met pen en papier, tekenen de figuur opnieuw en proberen zo de vraag op te lossen, anderen gebruiken alleen hun geheugen. Haast je niet, neem de tijd, als je het binnen 11 seconden haalt mag je meer dan tevreden zijn.

Als het je niet is gelukt, is hier een afbeelding die je kan helpen het probleem op te lossen. Kijk naar deze afbeelding en geef de oplossing.

De oplossing

De oplossing

Er zijn 10 vierkanten in de afbeelding, tel de kleuren in de vorige figuur, zonder het grote vierkant te vergeten dat ze allemaal omsluit.

Sommige vierkanten ontstaan ​​uit de kruising van andere vierkanten, dus laat je niet misleiden.

Is het gelukt?

Advertisement