Achter de wifi-router bevindt zich een USB-poort: de functie ervan is erg handig, maar weinigen weten het

Janine image
door Janine

10 Augustus 2023

Achter de wifi-router bevindt zich een USB-poort: de functie ervan is erg handig, maar weinigen weten het
Advertisement

Iedereen heeft in huis of op kantoor een wifi-router. Het internet is inmiddels onmisbaar geworden voor het dagelijks leven, werk en studie. De internetverbinding is een fundamenteel aspect geworden.

De hedendaagse samenleving is onderhand gebaseerd op het altijd en constant in contact kunnen staan ​​met anderen. Aan deze behoefte kan grotendeels worden voldaan met een dataverbinding, alleen kunnen mobiele data je niet altijd helpen, dus op sommige plaatsen wordt wifi essentieel.

via Dignited

Advertisement
PxHere

PxHere

Als je een router zou pakken en goed zou kijken, zou je merken dat er aan de achterkant verschillende openingen zijn om verschillende stekkers in te steken. Maar als je goed kijkt zie je dat er ook een ingang is voor een USB-stick. Er zijn veel mensen die het niet eens hebben opgemerkt, terwijl degenen die het wel hebben gezien waarschijnlijk dachten dat het nutteloos kon zijn en er verder niet meer over nadachten. Wat daarentegen maar weinig mensen weten, is dat het erg handig is en verschillende functies kan hebben.

De router wordt onmisbaar als je het wifi-netwerk in grote ruimtes wilt verspreiden, zoals door het hele huis. Het is ook raadzaam om het op een gemakkelijk bereikbare plaats te zetten, zodat je alle functies kunt gebruiken.

Advertisement
Feureau/Wikimedia Commons

Feureau/Wikimedia Commons

Dit zijn de verschillende functies van de USB-poort aan de achterkant van de router:

  • Elektronische apparaten van stroom voorzien: de dongel-ingang kan worden gebruikt om andere apparaten van stroom te voorzien, waaronder je smartphone en tablet.
  • Je kunt er ook de 4G- of 5G-modem mee verbinden met de router, om zo een stabielere verbinding te garanderen.
  • Handig voor het aansluiten van andere apparaten, zoals een printer, maar ook een externe harde schijf.
  • Het belangrijkste aspect is echter het updaten van de firmware van je router. Download gewoon de firmware op een USB-stick en sluit deze vervolgens aan via de USB-poort van het instrument. Het upgraden van je router is dus een fluitje van een cent.

Een andere zeer belangrijke functie van de router is de one-key reset-sleutel, waarvan kan worden gezegd dat deze verborgen is. Het herstarten van het apparaat is essentieel omdat je hierdoor nog sneller kunt browsen en je niet wordt gehackt.

Wist jij wat de functies waren?

Advertisement