De visuele test voor echte experts: als je de 6 Y's verborgen tussen de X's vindt, heb je een fenomenaal gezichtsvermogen

Janine image
door Janine

03 Augustus 2023

De visuele test voor echte experts: als je de 6 Y's verborgen tussen de X's vindt, heb je een fenomenaal gezichtsvermogen
Advertisement

Optische illusies zijn een echte oefening voor de ogen en het brein, maar vaak zijn alleen de meest getrainde mensen in staat om de oplossing in de kortst mogelijke tijd te vinden. In dit geval is de uitdaging bijzonder moeilijk: de limiet is 5 seconden dus het is niet gemakkelijk!

Met de juiste concentratie en observatievaardigheden is echter niets onmogelijk: je hoeft alleen maar de afbeelding met je blik te omarmen en je erdoor te laten betoveren zonder afgeleid te worden! Als je klaar bent om jezelf op de proef te stellen, kun je de test starten.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Zoals we al zeiden, zijn deze puzzels niet alleen simpele spelletjes, maar ook een effectieve methode om je visuele vaardigheden te testen en een geweldige oefening om je brein elastisch, actief en getraind te houden. Zoals met alles, is oefening essentieel om iemands vaardigheden aan te scherpen en geleidelijk betere resultaten te kunnen behalen.

Het voorkomen van veroudering van het lichaam is belangrijk, maar het vertragen van hersenveroudering is dat nog meer: dit is een uiterst eenvoudige en praktische manier om te doen, waarmee je tegelijkertijd plezier kunt hebben en, als je wilt, de uitdaging kunt delen met vrienden: wie van jullie is de snelste?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Nu komen we bij de quiz: op een uniforme achtergrond staat een reeks X'en, de letter van het alfabet die berucht is om de onbekende resultaten in vergelijkingen aan te duiden. De keuze is in feite niet toevallig, aangezien het een mysterie verbergt dat op het eerste gezicht niet wordt onthuld: de aanwezigheid van een andere letter. Deze keer wordt het onbekende weergegeven door een Y, zes keer herhaald in de afbeelding.

Geloof je het niet? Voordat je verder leest om erachter te komen waar ze zich verstoppen, kun je jezelf de kans geven om ze zelf te vinden. Vijf seconden is erg kort en je kunt misschien niet alle zes Y's vinden, maar als de tijd om is, kun je jezelf nog een paar seconden of minuten geven om ze te vinden.

Als je erin geslaagd bent of de test hebt opgegeven, vind je de oplossing door naar beneden te scrollen.

Curioctopus

Curioctopus

De zes Y's zaten daar verborgen, in het midden van de identieke rijen X. Nu ze "verlicht" zijn, is het kinderspel om ze in de originele afbeelding te vinden, maar deze quiz was helemaal niet gemakkelijk: de gelijkenis tussen de twee letters valt niet te ontkennen en in zo'n verwarde context wordt het zelfs nog complexer om ze te kunnen zien.

Hoeveel Y's heb jij in slechts 5 seconden weten te vinden?

Advertisement