Logische uitdaging: welk bakje vult zich als eerste?

Janine image
door Janine

05 Augustus 2023

Logische uitdaging: welk bakje vult zich als eerste?
Advertisement

Jezelf testen is een fundamenteel aspect van het leven. Iedereen gaat elke dag nieuwe uitdagingen aan, maar vooral houden veel mensen van quizzen, omdat ze die zien als een uitdaging tegen zichzelf en de tijd, een manier om zichzelf op de proef te stellen. Door puzzels op te lossen vergroot je alleen maar je zelfvertrouwen en voel je je slim. Het doel van het snel oplossen van quizzen is dat je je intelligenter voelt dan anderen. Als het om wiskundige vragen gaat, bewapenen ze zich met vindingrijkheid om de oplossing te vinden, maar in het geval van visuele tests is het geheim om gewoon naar de foto te kijken en je niet te laten afleiden. Op dat moment is het een test van logica, en je hoeft alleen maar op elk element te letten. Weet jij het juiste antwoord te geven?

via Factrepublic

Advertisement
Logische uitdaging: welk bakje vult zich als eerste? - 1

De afbeelding in kwestie toont een kraan, die enkele door buizen met elkaar verbonden bakjes zou moeten vullen. Elk bakje heeft een nummer, het doel is om erachter te komen welk bakje als eerste vol raakt. Sommigen proberen het raadsel in hun hoofd op te lossen, ze kijken naar de foto, ze volgen nauwkeurig alle leidingen, ze proberen te analyseren in welk bakje het water het eerst zal komen, maar vooral welk bakje het eerst zal worden gevuld. Het antwoord lijkt niet zo voor de hand liggend omdat je denkt dat er een belangrijke redenering achter zit, in plaats daarvan hoef je de afbeelding alleen maar te analyseren en zorgvuldig te observeren. In deze gevallen moet je alle tijd nemen die je nodig hebt en je niet haasten, want haast leidt nergens toe, je zult eerder in de war raken.

Heb je het juiste antwoord kunnen vinden? Maak je geen zorgen als je het niet hebt gehaald, we zullen de oplossing aan je onthullen. Het is voldoende om alles te analyseren. Er is geen tijdslimiet, doe het rustig aan, haast leidt alleen maar tot fouten.

Advertisement
pixabay

pixabay

Kijk goed naar de afbeelding, dat is de truc waarmee je kunt begrijpen welk bakje als eerste helemaal vol zal zijn. Als je goed kijkt naar bakje nummer één zie je dat het water alleen in bakje nummer 3 gaat. Van daaruit door naar bakje nummer 6. Dit komt doordat de leidingen die aangesloten zijn op bakje nummer 2 en 7 gesloten zijn. Het antwoord is dus: het eerste te vullen bakje is nummer 6.

Heb je de vraag goed weten te beantwoorden?

Advertisement