Visuele uitdaging: kun jij het getal 450 binnen tien seconden temidden van de 460’s vinden?

Janine image
door Janine

09 Augustus 2023

Visuele uitdaging: kun jij het getal 450 binnen tien seconden temidden van de 460’s vinden?
Advertisement

Het oplossen van bepaalde visuele uitdagingen is als het zoeken naar een speld in een hooiberg: hoewel we weten dat het element in kwestie er inderdaad is, is het niet zo eenvoudig om het te lokaliseren. Dit alles wordt bemoeilijkt door de race tegen de klok, aangezien er slechts tien seconden beschikbaar zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je je gaat haasten, wat vaak de concentratie geen goed doet! Als je echter gewend bent aan dit type test of als je observatievermogen bijzonder goed ontwikkeld is, zul je geen probleem hebben om het raadsel op te lossen. Laten we eens kijken!

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Daarom is er, zoals je kunt zien, in de afbeelding die we voorstellen een grote reeks dezelfde getallen die zich herhalen: het gaat om het nummer 460, maar zoals je zult hebben begrepen, is er te midden van deze schijnbaar identieke reeks een indringer.

Het getal dat je moet vinden is in feite 450, maar je zult het, zoals we al zeiden, in slechts tien seconden moeten doen. Je moet dus heel goed kijken en proberen dit binnen de gestelde tijd te doen. Zijn er technieken, benaderingen of trucs om het raadsel op een briljante manier op te lossen?

Advertisement
Visuele uitdaging: kun jij het getal 450 binnen tien seconden temidden van de 460’s vinden? - 2

Naast het constant trainen van het brein, zowel door je te vermaken met dit soort tests als met andere activiteiten die visuele en hersenvaardigheden stimuleren, zou een effectieve methode kunnen zijn om de afbeelding te omarmen met een overzicht, oftewel met een globale blik: elke rij en kolom analyseren zou in feite contraproductief kunnen zijn, omdat je er tijd door zou kunnen verspillen.

Als je echter naar de foto als geheel kijkt, zal het gemakkelijker zijn om de verschillende elementen naar voren te zien komen, mits je hoge aandacht en concentratie behoudt, zonder afgeleid te worden door geluiden, objecten of seconden die voorbij tikken.

Als de tien seconden om zijn en je het andere nummer nog steeds niet hebt gevonden, kun je nog even wachten en het opnieuw proberen. De oplossing wordt hieronder gegeven, je kunt hem ontdekken wanneer je wilt!

Curioctopus

Curioctopus

Daar is 'ie dan: de 450 staat in de tweede kolom van links, derde rij geteld vanaf de onderkant.

Het was geen kinderspel om het in zo'n korte tijd te kunnen vinden, maar als het je is gelukt, betekent dit dat je visie echt uitzonderlijk is! Als je daarentegen wat meer tijd nodig had, het geeft niet: het gaat erom plezier te hebben en jezelf te blijven uitdagen, te oefenen en steeds beter te worden.

Wat was je uiteindelijke resultaat? Heb je het nummer meteen gevonden of heb je jezelf wat extra seconden gegeven?

Advertisement