Hersenkraker: vorm een ​​perfect quadraat door een enkele lucifer te verplaatsen

Janine image
door Janine

09 Augustus 2023

Hersenkraker: vorm een ​​perfect quadraat door een enkele lucifer te verplaatsen
Advertisement

Iedereen gaat elke dag nieuwe uitdagingen aan, maar bovenal houden veel mensen van raadsels. Dit komt omdat iedereen ervan houdt om zichzelf te testen om hun intellect en het vermogen om obstakels te overwinnen te evalueren. Liefhebbers zien deze puzzels als een uitdaging tegen zichzelf en tegen de tijd. In dit geval gaat het om een logisch raadsel. Voor sommen hoef je alleen maar wat moeite te doen en te vertrouwen op de basis van de wiskunde om het juiste antwoord te vinden. In dit geval moet je echter weten hoe je buiten de gebaande paden kunt denken. Kun jij, door een enkele lucifer te verplaatsen, een perfect quadraat vormen? Probeer het raadsel in 10 seconden op te lossen, stel jezelf op de proef.

Advertisement
Hersenkraker: vorm een ​​perfect quadraat door een enkele lucifer te verplaatsen - 1

De afbeelding in kwestie toont drie lucifers die een driehoek vormen, het doel is om er één te verplaatsen om een ​​perfect quadraat te creëren. Hoewel het onmogelijk lijkt, bestaat er een oplossing, je hoeft alleen maar goed na te denken. Sommigen proberen de puzzel mentaal op te lossen door zich alle mogelijke bewegingen in hun hoofd voor te stellen. Anderen daarentegen besluiten zich te bewapenen met pen en papier om het raadsel op te lossen, de afbeelding op een vel papier over te schrijven en de oplossing proberen te vinden door middel van tekeningen. Haast je niet om de test op te lossen, maar denk goed na. Vaak leidt het snel willen oplossen van raadsels dat je fouten maakt en het verkeerde antwoord geeft.

Heb je het juiste antwoord kunnen vinden? Maak je geen zorgen als je er niet in bent geslaagd, we zullen de oplossing aan je onthullen. Analyseer alles, doe rustig aan, haast leidt er alleen maar toe dat je een fout maakt.

Advertisement
pixabay

pixabay

Kijk goed naar de foto, dat is de truc. Daarna moet je je niet blind staren op de foto, maar bedenken hoe je het obstakel kunt overwinnen, je hebt 3 lucifers, maar je moet een quadraat vormen. Dit is precies hoe we dichter bij het antwoord beginnen te komen, om te begrijpen dat het niet mogelijk is om een ​​vierkant te maken. Het brein begint op dit moment in feite te begrijpen dat de oplossing niet is om een ​​fysiek quadraat te vormen.

De oplossing is simpel, verplaats gewoon een lucifer om een ​​vier te vormen, want vier is het kwadraat van twee. In de wiskunde wordt een geheel getal dat kan worden uitgedrukt als het kwadraat van een ander getal, gedefinieerd als een perfect kwadraat; in eenvoudige bewoordingen een getal waarvan de vierkantswortel een geheel getal is. Begrijp je dit? Deze puzzels doen niets anders dan helpen bij het ontwikkelen van lateraal denken, dat wil zeggen de oplossing vinden als die er niet lijkt te zijn.

Heb je de vraag goed kunnen beantwoorden?

Advertisement