Observatie-uitdaging: wat komt er na het laatste vierkant?

Janine image
door Janine

09 Augustus 2023

Observatie-uitdaging: wat komt er na het laatste vierkant?
Advertisement

Er zijn raadsels op basis van cijfers, letters, andere waarvoor logische principes moeten worden toegepast. Degene die we vandaag voorstellen, bevat geen getallen en je moet uitzoeken welk vierkant de reeks voltooit. Laat je niet verwarren door de gekleurde vierkanten die elk afzonderlijk vierkant bevat en die bij elke compositie van positie veranderen.

Los dit leuke logische spel op: welk vierkant ontbreekt in de reeks?

via teachstarter.co

Advertisement
Observatie-uitdaging: wat komt er na het laatste vierkant? - 1

Je hebt 4 opties beschikbaar. Op het eerste gezicht zou elk vierkant de juiste kunnen zijn, maar zoals elk zichzelf respecterend raadsel is er maar één exacte oplossing.

Om de juiste oplossing te vinden, is het uiteraard noodzakelijk om het type beweging te begrijpen dat de individuele vierkanten maken om de volgende compositie te vormen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe het gele vierkant van rechtsboven naar linksonder verplaatst en dan weer terug naar linksboven. Een soortgelijke beweging wordt ook gemaakt door de andere vierkanten, de blauwe, groene en oranje.

Volg daarna de beweging van de kleuren en observeer hoe ze van positie veranderen om te begrijpen hoe het spel werkt. Veel mensen kunnen zich niet concentreren en worden afgeleid door de vele kleuren die ze zien.

Advertisement
pixabay

pixabay

Daarom is het, door logica en observatievaardigheden te implementeren, noodzakelijk om het vierkant te identificeren dat de reeks correct voltooit. Neem de tijd en doe een poging. Iedereen bepaalt zijn eigen strategie om tot de uiteindelijke oplossing te komen. Elke redenering is juist, zolang deze een logische basis heeft en tot de juiste oplossing leidt.

Dit spel bestaat er dus uit te begrijpen wat de juiste opstelling van de vierkanten is, zodat de afbeelding degene kan zijn die de onvolledige reeks voltooit. Er is natuurlijk maar één goed antwoord en dat is waar de vierkanten tegenover het hoekpunt worden verwisseld, dus geel wordt verwisseld met oranje en blauw wordt verwisseld met groen. Dit betekent dat het juiste antwoord de eerste van de vier beschikbare opties is, oftewel a. In feite is dit het enige vierkant waarvoor de kleuren zo zijn gepositioneerd dat ze, ten opzichte van het laatste vierkant in de reeks, worden verwisseld op het hoekpunt.

Om dit raadsel op te lossen, waren observatie en concentratie voldoende om niet afgeleid te worden door de kleuren van de vierkanten.

Advertisement