Logische quiz: zit jij in de 1% die het mysterieuze getal kan vinden?

Janine image
door Janine

14 Augustus 2023

Logische quiz: zit jij in de 1% die het mysterieuze getal kan vinden?
Advertisement

Intelligentietests zijn een geweldig tijdverdrijf om je geest te oefenen en te trainen, je vaardigheden te testen en tegelijkertijd plezier te hebben. Dit zijn eenvoudige en praktische hulpmiddelen om je volledig aan je concentratie te wijden en die je logica stimuleren. In dit geval is het doel vrij moeilijk en heb je niet veel tijd om de oplossing te vinden: slechts 30 seconden. Als je klaar bent om de uitdaging aan te gaan, kun je beginnen.

Advertisement

Wat is het mysterieuze getal?

Wat is het mysterieuze getal?

Logische tests dagen je redeneervermogen en affiniteit met de wereld van getallen uit. Zelfs de meest eenvoudige kunnen degenen die geen grote sympathie voelen voor wiskunde in moeilijkheden brengen, maar niets is onmogelijk: je moet gewoon oefenen en proberen dit soort tests vaak te doen om te ontdekken dat je beter bent dan je je kunt voorstellen.

Laten we naar de puzzel in kwestie gaan: slechts 1% van de deelnemers weet deze binnen 30 seconden op te lossen. Een heel klein percentage waar jij deel van zou kunnen uitmaken. Dus wat moet je doen? Zoals je kunt zien, zie je op de afbeelding negen verschillende geometrische figuren, die op hun beurt evenveel verschillende getallen bevatten. Een van hen bevat echter een vraagteken, dat je moet omzetten in het exacte cijfer. Om dit te doen, moet je je logische redenering in gang zetten en het verband tussen de verschillende beschikbare getallen identificeren. Als de tijd om is, kun je naar beneden scrollen om te zien of je de puzzel goed hebt opgelost.

Advertisement

De oplossing van de logische hersenkraker

De oplossing van de logische hersenkraker

pixabay

Hier is de oplossing voor de intelligentietest: in de afbeelding die bestaat uit zeshoeken, driehoeken en vierkanten zijn er in feite 8 oneven getallen: 3, 5, 7, 9, 11, 15, 17 en 19. Als je ze op een rij zet, is het duidelijk dat het ontbrekende getal, vertegenwoordigd door het vraagteken, in deze lineaire reeks het getal 13 is.

Maar hoe krijg je het? Precies zoals de andere, die het resultaat zijn van een startnummer toegevoegd aan het aantal zijden van de geometrische figuur waarin ze voorkomen. In dit geval staat het vraagteken dat we hebben geïdentificeerd als 13 in een vierkant met 4 zijden. Daarom:

13 + 4 = 17.

Kon je het binnen een halve minuut raden of had je wat meer tijd nodig?

Advertisement