Lukt het je het ontbrekende nummer te vinden? De hersenkraker die je logica uitdaagt

Janine image
door Janine

13 Augustus 2023

Lukt het je het ontbrekende nummer te vinden? De hersenkraker die je logica uitdaagt
Advertisement

Hoe goed ben je met cijfers? Of je nu affiniteit hebt met logische quizzen of als het niet echt jouw ding is, deze hersenkraker kan heel leuk zijn. Je kunt alleen spelen of de uitdaging delen met een vriend, om erachter te komen wie van jullie de juiste oplossing in de kortst mogelijke tijd zal vinden. Dus laten we ons concentreren en aan de slag gaan!

Curioctopus

Curioctopus

Deze intrigerende logische puzzel presenteert je een afbeelding die bestaat uit negen vierkanten, gerangschikt in drie rijen en drie kolommen, die nog een vierkant vormen. In de figuren staan ​​cijfers: ze zijn allemaal verschillend van elkaar en ogenschijnlijk zonder enig verband. In de laatste aan de linkerkant vind je echter in plaats van een cijfer een vraagteken: juist hierop moet je je concentreren en erin slagen het een nummer te geven. "Wie is" in werkelijkheid dat mysterieuze vraagteken?

De hersenkraker kan echt stimulerend zijn voor je hersenen, omdat het je ertoe aanzet om je mentale capaciteiten te gebruiken. Om het juiste antwoord te vinden is logica essentieel. Allereerst moet je proberen te begrijpen hoe de cijfers zich tot elkaar verhouden: het is duidelijk dat ze, ook al lijkt het niet zo, een nauwkeurig en vooraf bepaald patroon volgen: maar welk? De vaardigheid zit hierin: kunnen begrijpen hoe de getallen zich tot elkaar verhouden.

Geef jezelf de tijd en doe je best voordat je gaat scrollen om erachter te komen wat de exacte oplossing is.

Advertisement
pixabay

pixabay

Als je tot hier bent gekomen, zijn er twee mogelijkheden: of je bent tot een conclusie gekomen en wilt weten of het de juiste is, of je hebt het opgegeven en wil de oplossing weten. Zoals vaak gebeurt bij logische puzzels, verhouden getallen zich tot elkaar op basis van een berekening. In dit geval gaat het om optellen: dit is het startpunt om te begrijpen hoe verder te gaan.

Probeer nu de getallen in dezelfde kolom en die in dezelfde rij bij elkaar op te tellen: het resultaat is steeds hetzelfde, nietwaar? Dat klopt: het is het getal 15. Logisch redenerend moet het mysterieuze getal dus hetzelfde resultaat kunnen bereiken. Daarom:

5+6+? = 15

7+4+? = 15

Het ontbrekende getal om op 15 uit te komen, is gemakkelijk te herkennen: het is het getal 4. Veel gebruikers zijn mogelijk in de fout gegaan door de aanwezigheid van nog een 4 in de tabel, denkend dat een getal dat gelijk is aan het andere zich in deze volgorde niet kan herhalen. Is het je gelukt om je niet te laten misleiden en de juiste oplossing te vinden?

Advertisement