Puzzel voor genieën: vind de juiste code onder de voorgestelden door 5 aanwijzingen te kennen

Janine image
door Janine

19 Augustus 2023

Puzzel voor genieën: vind de juiste code onder de voorgestelden door 5 aanwijzingen te kennen
Advertisement

Raadsels zetten veel mensen ertoe aan zichzelf te testen. Ze zijn een manier om jezelf en je redeneervermogen uit te dagen. Elke puzzel wordt gezien als een obstakel dat moet worden overwonnen. Mensen proberen dergelijke puzzels uit om te begrijpen hoe slim en logisch ze zijn. Tests houden de geest altijd getraind, en daarom besluiten velen, zodra ze er een zien, onmiddellijk om te proberen het op te lossen.

Ze verspillen geen tijd, ze lezen de opdracht en proberen in de kortst mogelijke tijd het juiste antwoord te vinden. Het geheim is om geen haast te hebben, het je gemakkelijk te maken en naar de afbeelding te kijken, vervolgens uit te zoeken hoe je het moet doen en uiteindelijk tot een conclusie te komen.

Test jezelf... Ontdek of je een echt genie bent.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

De afbeelding toont een hangslot, het doel is om het te kunnen openen door de juiste combinatie te vinden. Het lijkt bijna onmogelijk, maar naast de tekening staat een reeks nummers. Dat zijn slechts de combinaties die al zijn uitgeprobeerd, maar natuurlijk niet de juiste waren.

Uit deze codes is het echter mogelijk om de drie cijfers te raden waarmee je op magische wijze het hangslot kunt openen. Als je in het geval van wiskundige puzzels een vergelijking moet oplossen en in visuele puzzels alleen maar goed moet kijken, is het hier noodzakelijk om logica te gebruiken en de legenda naast de cijfers te analyseren:

  • 342: een getal is juist, maar de positie is verkeerd
  • 273: een getal is correct, maar de positie is verkeerd
  • 165: twee getallen zijn correct en goed geplaatst
  • 853: twee getallen zijn correct, maar de positie is verkeerd
  • 264: geen enkel getal klopt

Denk goed na. Lees welke nummers goed zijn en hoe ze staan. Van daaruit kun je het idee beginnen te krijgen totdat je het juiste antwoord vindt. Als het je niet gelukt is of als je er zeker van wilt zijn dat dit de juiste oplossing is, geen probleem, we zullen het je onthullen. Hier is het antwoord op de puzzel.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het vinden van het resultaat is niet eenvoudig, je moet buiten de gebaande paden denken. Als je besluit om wat tijd voor jezelf te nemen, je niet te laten afleiden en wat moeite te doen, heb je misschien ook pen en papier nodig om bepaalde elementen op te schrijven en vervolgens het juiste antwoord te kunnen geven. Als je de legende analyseert, zou je begrijpen dat de cijfers van de code 3, 5 en 1 zijn. Nu we hebben begrepen wat de nummers zijn, moeten ze correct worden gepositioneerd. De 3 moet in ieder geval in het midden geplaatst worden. Als je dit begrepen hebt, weet je dat de 1 en 5 respectievelijk als eerste en als laatste moeten staan. Hier is de code: 135.

Is het je gelukt?

Advertisement